Ulrika ***** (fem stjärnor)

Tjena allihopa!

Idag är jag på ett strålande humör!  Vädret är underbart med gnistrande snö och 7-8 grader kallt. Helt perfekt vinterväder!

Morgonen började bra med ca en halvtimme i sängen med en god bok. Sedan var det bara att gå upp och klä på sig vinterkläder. Skottning av den obligatoriska snövallen efter plogbilen. (fattar inte varför de måste jäklas genom att trycka upp så mycket snö vid infarten...)

Träning för Fagervik på NCC tillsammans med Alnö.  Ulrika (Anna-Carins syster) höll i den i vanlig ordning. Jag måste verkligen berömma henne. En fantastisk inlevelse och mycket bra träningar.

Ulrika ja, tänkte ägna en stund åt henne. Under mina år inom fotbollen har jag stött på mååånga olika karaktärer, både när det gäller spelare men framför allt när det gäller tränare. Ulrika är en av de unika tränare som lägger sin själ i det hon sysslar med. Hon brinner verkligen för sitt kall! Hon ser till att ALLA blir sedda och uppmuntrade. Bara en sån sak som när vi hade första gemensamma träningen kunde hon namnen på alla våra tjejer. Det är att vara engagerad. Och engagemang är den viktigaste egenskap en tränare kan ha, för utan engagemang spelar det absolut ingen roll hur kunnig du är som fotbollstränare. Men Ulrika tillhör den finare sortens engagerade tränare. Du får fem stjärnor Ulrika!!! Tack för allt sammarbete under de fyra gånger vi tränat tillsammans!!!

Beatus, qui prodest, quibus potest -- "Lycklig den, som hjälper alla han kan"

Idag på träningen slog det mig även hur tråkigt det blir att inte ha Anna-Carin att bolla saker med. Tänk bara på hur mycket vi varit med om under cuperna!  Alla skratten och allt huvudbry. Man får tycka vad man vill om A-C men hon har alltid stått där som en klippa och varit engagerad. (där kom ordet igen...)

Ikväll väntar elitseriematch mellan Timrå IK och Färjestad. Viktig match och den sista innan landslagsuppehållet. En vinst och kanske, kanske kan Timrå kliva upp på slutspelsplats!

Till sist 1:  Ikväll ska jag se "dansbandskampen". Måtte Larz Kristerz tid vara slut nu!

Till sist 2:  Kevin Borg - gladaste vinnaren av idol någonsin!!

Till sist 3:  Tydligen finns det en för mig okänd film i Star Wars serien som gjorts av några fans för en mycket liten budget: "Star Wars - Revelations". Den skall enligt utsaga utspela sig mellan film tre och fyra... Ska nog se den tror jag.

Hörs!

Fagga-supporter!!!

LEO - Coolast i stan!

Lider mot sitt slut...

8 grader kallt i morse...det är underbart med vinter!!!

I går var jag och kollade in Hannas träning...och vad tror ni hände?  Jag stod i mål på två mål och skulle gå ner och rädda ett skott från Amanda Sahlander...och "svisch" så sprack byxorna.  Har ni hört/sett det förr?  Varför skall det alltid hända mig????

För övrigt kan jag konstatera att den teknik-träning SDFF-tjejerna bedrivit ett tag verkligen har gett frukt. Många fina individuella prestationer, där man klackade sig förbi motståndare och vände runt på en femöring. Riktigt kul och imponerande att se. Måste oxå säga att dessa underbara tjejer har kommit långt i sin utveckling - och det gläder mig att se Hannas utveckling i sin nya miljö. Jag tror på en riktigt trevlig säsong för laget.

Fagervik-tjejerna då? Jo, nu är det dags att börja fusionen med IFK Timrå, och ett första steg sker nu på torsdag (i morgon) då det kommer att vara en gemensam träning på NCC-hallen där IFK Timrås 94/95 och Fagerviks 94/95 kommer att träna under ledning av Christer.

Spännande att se hur det kommer att se ut. Tyvärr kan jag själv inte närvara eftersom jag skall på julfest  med jobbet på Södra Berget. Men det känns väldigt bra att höra att en ny tränare är i antågande. Det är nog oxå en fördel att det inte är en förälder utan en helt utomstående. Att han dessutom har tränat en årskull äldre tjejer under 4-5 år är oxå positivt.

Själv känner jag en stor portion sorg att min tid med Fagga-tjejerna lider mot sitt slut. Och tittar jag på schemat för december så ser jag faktiskt endast en träning till där jag är huvudansvarig (troligtvis den sista träning jag närvarar som tränare). Och det är nu på söndag. Hoppas att så många som möjligt kan vara med då, så jag får chansen att tacka mina hjältar för de år vi haft tillsammans.

Sen kommer ni att få höra min röst en sista match den 21 december när vi möter Heffnersklubban i Futsal. Och jag kommer absolut inte att vara tyst då!!!  ;-)  "sluta dutta..."   "hem, hem, hem..." 
Den matchen SKA vi inte vika ner oss! ALDRIG!

Jag kan avslutningsvis nämna att jag fått förfrågan från SDFF om att kliva in som hjälptränare till Hannas nya lag. Jag har tackat ja till det och det mildrar lite den saknad jag kommer känna. Jag bävar redan för den dag då lagen möts till sommaren. Hu, otäckt!

"Tempora mutantur, nos et mutamur in illis" - Tiderna förändras, och vi förändras med de

Till sist 1:  Blir inte klok på Timrå IK!  21-4 i skott till Södertälje i andra perioden.... Hur är det möjligt??

Till sist 2:  Julbord på Södra Berget med uppträdande av Wallmans Salonger - härligt!

Till sist 3:  Har börjat kolla igenom Star Wars filmerna igen - Kult!!!

Fredag...

Jag var på Timrå IK:s match mot HV71 i går kväll.  Och det kändes bra med 2 poäng efter att Timrå avgjort i förlängningen för 6:e gången (bara det är otroligt...sex vinster i förlängning...imponerande).  Moe avgjorde när han siktade högt men sköt en isare....?!?!?!

Men det är inte matchen i sig som jag tänkte skriva om, utan hur mycket min roll som fotbollstränare har gett mig. Jag träffade först Abris och Mattis för att sedan träffa Amanda A och Emelie (från SDFF). Sedan var det Anna-Carin och till slut Johnny. Och när jag tänker på tjejerna i laget blir man så himla glad när man träffar dem. De är alltid så positiva och trevliga. Tar sig tid och pratar och jag fick även en kram av Mattis (igen...).

Och tänker jag på att jag flyttade till Timrå för åtta år sedan, så har idrotten gett mig oerhört många vänner och bekanta. När jag gick på hockey de första åren här i Timrå så kände jag nästan ingen alls. Annica hejade på en den ena och en den andra...men själv gick man bara bredvid och så fånig ut. Men nu så är det nog snarare jag som hejar på en den ena och en den andra...hur livet kan vara.

Imorgon skall jag ut till Njurunda och se matchen SDFF mot Njurunda IK i Futsal. Trots att Hanna inte är med (då hon är i Stockholm) så skall det bli roligt att heja fram SDFF. Jag måste säga att det är en mycket trevlig grupp tjejer och ledare som är engagerade där. Man har känt sig välkommen från första gången, sedan Hanna tog steget över.

Och trots att jag kommer sakna Fagga-tjejerna oerhört mycket så kan man i alla fall glädja sig åt att det finns fler coola tjejer som man kan följa och heja på.

En annan sak som slagit mig är hur viktigt det är att vara öppen och trevlig mot andra lag och ledare trots att man tävlar på planen. Vi i Fagervik har verkligen försökt anstränga oss för att skapa trivsel mellan lagen i serien, och jag måste säga att vi lyckats riktigt bra. Många av motståndarlagens tjejer kommer fram och hälsar när man träffar dem. Och många gånger har man märkt att vi varit föremål för önskat sammarbete när det gäller träningsmatcher o.s.v. Något har vi lyckats med i alla fall. Därför tror jag oxå att Fagerviks SK kommer att bli saknade....
"Per omnia auxilio" - Samverkan över gränser

Till sist 1:  "Lucky Number Slevin" är en störtskön rulle!!! Se den!!!

Till sist 2:  Häftigt att SDFF F94 tar in Sankala och Börjesson som gästtränare nu i december!

Till sist 3:  Fredag innebär "Den vassa eggen" med Uffe i spelaren...


Tisdag, vad är det för speciellt med det???

Jaha, då var det tisdag igen. Jag har aldrig förstått mig på tisdagar...tycker att det är en värdelös dag. Det finns inget charmigt över tisdag. Det hör man bara av namnet...
Vad kan man göra på en tisdag????

Så kände jag det i morse i alla fall, men sen kom jag på några saker:

* Timrå IK spelar ju ofta match på tisdagar.
* Hanna har träning med SDFF på tisdagar.
* Just denna tisdag, så fyller min systerson 1 dag...just det 1 dag gammal...det du....

Så tisdag kanske inte är så himla dålig dag i alla fall.

Sen vill jag bara att Ni tar en liten glutt på världens coolaste tjejer här nere. Jag blir så glad när jag ser den bilden. Underbart!

till sist 1: Syrrans pojke som föddes igår var faktiskt ganska låååång 53 cm och vägde 3,8 kilo. Och syrrans tidigare pojke Oliver tyckte att han skulle döpas till Oscar! Ja, varför inte. Oscar är ett coolt namn.

till sist 2: Om jag skulle bilda ett rockband så skulle jag nog döpa det till KENT...eller inte....

"Si vis amari, ama" - Om du vill älskas, älska

Coolaste tjejer som finns!!!


RSS 2.0