Vinst!!!!

Jaha, nu sitter man här igen framför datorn och försöker komma på vad man skall börja med....

Jag börjar väl med det som känns bäst just nu: FAGGA ÄGER!!!

Efter en rättvis seger mot IFK Timrå som nog skulle slutat med 3-4 måls övervikt mår man som en prins!
Resultatet 2-1 var absolut i minsta laget. Men vi vann i alla fall, och jag är så himla stolt över tjejerna!!! Vilka kämpar!!!

Det som känns extra kul är inställningen hos allihop, där man går in och gör skitjobbet utan att klaga och visar på sina kända "tigerhjärtan" (eller hur Abris??).  Alla hade bestämt sig för att ge järnet och slåss för varandra. Redan från avspark gjorde vi som vi kommit överens om: Hög press på motståndarnas backar, och det gjorde att vi tog tag i spelet på motståndarnas planhalva. 1-0 målet av Dessan kom oxå som ett brev på posten, där Amanda J stressade backarna och Dessan med både tur och skicklighet lyckades få bollen i nät. Resten av halvleken var ganska jämn, trots att vi hade mååååånga fina lägen, men bolluslingen ville inte in...  IFK Timrå hade inte många chanser, dock hade de ett stolpskott.

I andra halvlek började IFK Timrå tjejerna bättre och fick ett visst tryck på oss. Och som alltid så får man inte slappna av när man för spelet. Motståndarna gjorde mål på ett av de få skott de hade på en alldeles utmärkt Emelie. 1-1 och nervositeten började komma över oss en aning. Men när vi efter några hörnor åter kunde ta tag i spelet och efter just en hörna där Jessica slog ett perfekt pass till Amanda A kunde man läsa på resultattavlan 2-1. För övrigt ett mycket snyggt mål med en perfekt träff.  Efter det hade Timrå inte några större farligheter och vi kunde spela av matchen. HÄRLIGT!!!

Måste nämna alla tjejerna: Emelie "Drypsäker", Anna "Klippa", Anny "Säker", Jessica "Tuff", Amanda J "Rörlig", Amanda A "Skottet!", Dessan "Envis", Sara "Intensiv".............

Nu ska vi även ge Heffnersklubban en obehaglig överraskning! Den 21 December ska de få smaka på Fagerviks tuffa tjejer!


till sist 1:  Måste oxå nämna att jag blir jätteglad för de underbara kommentarer som Jullan och Abris gjort här på min blogg. De värmer verkligen. Jag uppskattar verkligen alla fina orden. Tack, tjejer!

till sist 2:  Kul att Abris och Moa var och tittade på matchen. Det är att visa lagmoral!!!

till sist 3:  Lundell är inte sååå dålig heller!  Lyssna bara på "Hon gör mig galen" - En klassiker!!!


Fagervik SK lever ännu!!!   "Ex animo" -Från hjärtat


Derby!

Fredag: Tog en halv semesterdag och satsade min dyrbara tid på att börja renovera pannrummet. Skrapa, skrubba, rengöra... Inte sååå kul....

På kvällen kollade vi på Idol... Inte sååå kul.... Efter det så blev det lite Filip och Fredrik... Inte sååå tråkigt....

Lördag: Idag upp vid sju-snåret.... Inte sååå kul.... Träning med Fagga i sporthallen. Men det kom 8 stycken på träningen. Anny, Anna, Jessica, Emelie, Sara, Amanda A, Amanda J, Dessan. Härligt, med sådana tjejer som skippar sovmorgonen och kommer på träning. Inte minst när vi har en så "viktig" match i morgon. För då väntar lokalderbyt med stort D: Fagerviks SK - IFK Timrå.

Den här gången känns det lite speciellt. Inte minst med tanke på att det är sista gången vi möts, innan Fagervik går in i IFK Timrå. Den matchen vill nog varken vi eller de förlora! Sedan handlar det om att undvika sista platsen i Futsal-serien. Den som förlorar i morgon, får nog finna sig i att sluta jumbo när serien är färdigspelad. Och det ska INTE bli Fagga!

Jag hoppas verkligen att tjejerna är på tårna i morgon! Och jag har min taktik klar för hur vi skall besegra Timrå:
  1. Hög press på deras backar. Att inte ge dem tid. Stressa dem innan uppspel.

  2. Gå på avslut i alla lägen. Skott, skott, skott. Sedan är vi som bålgetingar på returerna.

  3. Jobba hem. Forwards måste hjälpa till hem, när vi förlorat bollen. Jobba, jobba, jobba.
  4. Spela tufft. Hårda och resoluta i alla närkamper. Låt dem känna att vi är där! Kom ihåg. "Det är min boll".

Ikväll: Åter till pannrummet. Skrapa, skrubba, rengöra.... Inte sååå kul....

Till sist 1:  Den bästa film jag sett på länge är Mr Brooks. Kanonrulle...  Ål Tajm Bäst: Donnie Brasco med Johnny Depp.

Till sist 2:  Bossen rules! Konserten den 15 juli i år var magnifik!  Jag hade med mig Bruce inom mig i minst 3-4 veckor. Han och The East Street Band är oslagbara (som Fagga i morgon - ungefär...).

Hej svejs

OBS! Fagga-tjejer:  "Citius, alius, fortius" - Snabbare, högre, starkare


Gravöl...

Jaha, då var beslutet taget...

Fagerviks SK som fotbollsförening lägger ner. Beslutet togs på tisdagskvällen under ett möte med föräldrar till spelarna.

Hur det känns? Hmm, såååådääär... Efter att vi bildade föreningen 2006 har man ju levt och andats med föreningen och laget. Det har varit en stark del av min vardag. Ibland har man slitit sitt hår i förtvivlan (som ni kanske sett på min kala hjässa), men oftast har man gått med rak rygg och stolt för tjejerna och föreningen.

Något som gjort mig stoltast är att vi har kunnat behålla tjejerna i fotbollen under denna tid trots att vi varit en liten fotbollsförening, med alla odds emot oss. Att se tjejernas utveckling har oxå värmt hjärtat enormt.

Men, nu så står vi där och har insett, för tjejernas skull, att vi måste ge dem som brinner för sin idrott möjlighet att gå vidare i sin utveckling. Därför tog vi beslutet att det bästa alternativet är att flytta hela laget till IFK Timrå. Vi tränare/ledare är överens om att det var det enda sunda alternativet.

Min förhoppning är att ni, tjejer, följer med laget och visar den berömda Fagga-viljan. Att ni där tar hand om varandra och ger fotbollen i IFK Timrå en chans. LOVA!!!

Det är med en tår i ögat jag tackar för att jag har fått så många underbara stunder med er. Ni är världens bästa tjejer!!! Och det kan INGEN ta ifrån er! Jag älskar var och en av er!

Till sist 1: Jag kommer att följa er fortsatta karriär. Jag kommer oxå att komma och heja på er, så ofta jag kan.

Till sist 2: Micke Åkerlund: tack för det du började!    Magnus Aune: Har varit ett sant nöje att sammarbeta med dig!  Anna-Carin Öberg: Du har varit ovärdelig, en klippa!

Till sist 3: Anny, Dessan, Ellen, Liv, Sara, Saga, Jullan, Abris, Amanda A, Malin, Felle, Amanda J, Hanna, Moa, Anna, Cissi, Emelie, Jessica, Elin *****  Ni är mina hjältar - Kom ihåg: "Det är ERAN boll!!!!"

SKÅL....snyft!   "Bibere humanum est, ergo bibamus" - Att dricka är mänskligt, låt oss därför dricka

Hello music-lovers!!!

Idag fick man äntligen höra "Bossens" nya låt. Sååå himla bra! Konstigt att man alltid blir på bra humör när man hör Springsteens låtar.

Helgen var full av fotboll. Först var det träning med Fagga-gänget på lördagen. Vi koncentrerade oss på Futsal inför söndagens match mot Njurunda IK. Träningen visade, som jag alltid sagt, att tjejerna har en enorm kapacitet.

Sedan följde matchen på söndag, där tjejerna visade helt rätt inställning i början av matchen. Hård press på motståndarnas backar och bestämda ingripanden. Men sedan när motståndarna fick in några mål, så var det som om att luften gick ur tjejerna. Plötsligt var självförtroendet borta och ingen vågade ta tag i spelet. Något som blev tydligt var oxå att ingen tycktes bli förbannad och ville slåss för laget. Istället hängde de flesta med huvudena.

Detta är något som varit talande för vårt älskade lag hela säsongen. Vi saknar självförtroende och vågar inte spela ut. Det är något som märkts tydligt på träningsmatcherna, där vi har vågat, och långa stunder spelat ut motståndare som vi sedan förlorat mot i tävlingsmatch. Synd för kapaciteten finns där!!!!  De måste bara lära sig att PRATA med varandra på planen!!!! Men jag vet att det kommer!!!!

Sedan var jag på Hannas debutmatch i SDFF flickor 94.  De mötte Heffnersklubban i en tidig seriefinal. Tyvärr var inte SDFF-tjejerna fulltaliga, och det var ganska tydligt att laget saknade en del spelare. Trots det tycker jag att de är svårslagna i och med att de är fullproppade med självförtroende. Resultat? Jo, 1-2...  Dock måste jag säga att Heffnersklubban gjorde ett mycket bra intryck, med snabba spelvändningar och högt tempo.

Hannas insats dårå? Jo, jag måste säga att jag är imponerad av den unga tjejens inställning och tuffhet. Totalt orädd och med en enorm vilja, bidrog hon helt klart till att tillföra en ny dimension. När hon blivit varm i kläderna och lärt känna SDFF-tjejerna (underbara tjejer) så kommer det att bli kanon! Hon visade, som alltid, att speluppfattningen verkligen finns där, med snabba skarvningar till medspelare. "Alis volat propriis" - Hon flyger med egna vingar

Till sist 1:  Det har varit en omtumlande vecka i och med att Hanna valt att lämna FSK, vilket lett till att jag splittrats en aning. Som tränare för FSK har man ju ett enormt stort Fagga-hjärta. Men samtidigt ser man ju att det blir mycket svårt att kombinera tränar-rollen med anhörig-rollen. Trots det tycker jag att Hanna gjort helt rätt som prövar något nytt i sin fotbollssatsning. Vet att det är många som undrar vad som kommer hända med mig nu. Om jag kommer fortsätta som tränare, eller inte... Det får vi återkomma till vid ett senare tillfälle....
Qui vivra verra - Den som lever får se

Till sist 2:  Nu väntar jag på hela nya skivan med Bossen!!!!

Tjingaling!!!


Jaha, då var man igång....

Hur börjar man blogga? Vad kan en blogg handla om? Måste man skiva varje dag?

Frågorna snurrar runt, runt, runt som ett kosmos i kastrull.

jaja, det är väl bara att börja och skriva ner allt som finns i mitt huvud....puhh...och det är myyyyycket!

Så håll i hatten!  Nu kör vi!!!

RSS 2.0