Mission Completed

Då var 15 av 18 matcher spelade i årets damtrea. En mycket speciell säsong där div 3 truppen utarmats under resans gång. Vi började med en trupp på 25 spelare i mitten av Januari. Idag är vi 11 stycken totalt, varav 4 är målvakter. Av dessa elva är två långtidsskadade/sjuka.

 

Om vi inte hade haft ett nära samarbete med F17 hade vi aldrig legat topp 3 i serien. Ulrika och Fredrik har verkligen tänjt på målsättningen att inga spelare skall spela mer än max 1,5 match i veckan. Vissa spelare i F17-truppen har dubblerat under många veckor för att vi ska ha haft en chans att ställa ett lag på benen.

 

Inför säsongen hade vi ett krav på oss att klara av att avancera till den nya div 2 serien.  Medelpad hade initialt 4 platser till denna serie. Dessa platser skulle tilldelas i första hand nuvarande lag i div 2 från distriktet som inte klarade att ta sig upp till nya div 1. I o m att tre lag från Medelpad spelar i div 2 (Selånger, Sund och IFK Timrå) skulle dessa i första hand ta dessa platser, om de inte slutade topp fem. Detta innebar att endast ett lag från div 3 skulle kunna ta en plats i nya div 2 nästa säsong.

 

Föreningen satte därför den tuffa men logiska målsättningen/kravet att vi helt sonika skulle vinna serien, för att garantera avancemang.

 

Nu när serierna börjar nå sitt slut, ser vi att både Selånger och Sund (och troligtvis även Timrå) klarar av att avancera till div 1. Detta innebär att det finns minst tre platser till nya div 2 som kommer att tilldelas de bäst placerade lagen i div 3. Vi justerade därför målsättningen/kravet för ett antal veckor sedan till att vi måste sluta topp 3.

 

Nu med tre matcher kvar kan vi konstatera att vi definitivt säkrat denna målsättning. Vi ligger 10 poäng före Stöde (fjärdeplats) och det finns endast 9 poäng att spela om!

 

Vi kommer självklart inte att sluta spela en tuff och uppoffrande fotboll de sista tre matcherna bara för att vi klarat vårt mål. Vi vill avsluta säsongen på bästa sätt och visa att vi är värd avancemanget till div 2.

 

Vi har hitintills endast förlorat mot Alnö, vilka är tämligen överlägsna denna säsong, och vi har slagit andrahandsfavoriten Torpshammar i båda mötena. Samtidigt har vi gjort några bottennapp som kostat oss viktiga poäng.

 

Men vi kan glömma dem nu…för vårt uppdrag är uppfyllt!!


RSS 2.0