Halvtid....

Då var vårsäsongen över för vårt älskade lag. 11 matcher som bjudit på ömsom vin och ömsom vatten för vår del. Det som gläder mig mest är att många av våra unga spelare har tagit stora steg framåt, samt att när vi kunnat mönstra ett helt lag utan påverkan utifrån så har vi spelat den bästa fotbollen. Det visar att vi är på rätt väg!

Resultaten då?
Jo, på de 11 matcher som vi spelat så har vi 7 segrar, 2 oavgjorda samt 2 förluster. Målskillnad 23-14 (+9).

Om vi börjar med förlusterna så har de kommit mot de två lag som ligger i topp i serien, Alnö och Timrå. I Alnömatchen så var skillnaden mellan lagen den rutin som ett par/tre spelare i Alnö besitter. De skapar genom sitt smarta och konsekventa spel ett lugn och en ro som har burit dem genom vårsäsongen. När det gäller Timråmatchen så är det inte mycket att säga om. Timrå spelade sin säregna fotboll till fullo och vi gjorde ett rejält bottennapp där hela vårt lag spelade långt under sin normala standard. (1-3 mot Alnö och 1-7 mot Timrå)

Torpshammar och Söråker spelade vi oavgjort med. Två tämligen jämna matcher där vi absolut inte heller spelade på topp i någon av dem. (1-1 mot Torpshammar, 0-0 mot Söråker)

Vinsterna kom i tur och ordning mot Heffnersklubban (4-0), Selånger (4-0), Matfors (1-0), Lucksta (4-0), Stöde (1-0), Alby (5-3) samt Sund (1-0). Höjdarmatcher för vår del är enligt min mening matcherna mot Selånger, Lucksta  samt Matfors där vi verkligen spelade ut och dominerade kraftigt.

Om vi tittar på resultaten ovan så kan vi konstatera att på de sju segermatcherna + de två oavgjorda så har vi endast släppt in 4 mål!!! Det visar att vi har begåvats med en riktigt fin defensiv. Det är lätt att ge backlinjen och Carro i mål hela äran för det, men man måste titta på det i ett större sammanhang. Hela laget är delaktig i att vi är så svåra att göra mål på. Alla från Forwards till Carro i mål har bidragit till detta genom att jobba hårt och för varandra. Egentligen är det fantastiskt att vi hållit nollan i 7 av 11 matcher!!! (jämför med seriedominanten Alnö som endast hållit nollan i 4 matcher...)

Däremot så har vi lite problem med att göra mål. Här har vi något att jobba med och att förbättra. För vi skapar chanser men har svårt att få bolluslingen i nät. Visseligen har vi under våren koncentrerat oss på att bli starka försvarsmässigt och lagt en större vikt där. Nu när vi har fått ganska bra ordning på den delen så ska vi under hösten lägga lite större vikt vid att stärka upp offensiven!

********

Nu har vi en match kvar innan uppehållet. Det är egentligen första matchen på höstsäsongen då den omgången är tidigarelagd. På lördag gästas vi av Heffnersklubban som enligt rapporter börjar så smått få ordning på sitt spel och som i senaste omgången endast förlorade med 0-1 mot Torpshammar.

Men den matchen vill vi väldigt gärna vinna innan vi går på sommarledighet. Så vi ska försöka krama ur det sista av orken ur kropparna och avsluta på ett snyggt sätt! Och med tanke på att vi får spela hemma på Kuben så ska vi ta tag i spelet och sätta vår prägel på den!

Det enda som oroar är att vi har många skador och flera spelare som är bortresta, vilket gör att vi måste fylla på med spelare från andra lag i föreningen. Och med tanke på att även de har få tillgängliga just nu, så blir det inte helt lätt...

Men oavsett det så ska vi bara segra på lördag! Hoppas att många kommer och visar sitt stöd för våra unga krigare och tackar dem för en väldigt fin vårsäsong!

Väl mött!


Till sist 1: Håkan "Sulan" Hörnlund fyller 60 på fredag! Jag som trodde vi var jämngamla... GRATTIS SULAN!

Till sist 2: Ikväll är jag och Annica bjuden på surströmming hemma hos Svärfar... mmm...gott!!!!!

Till sist 3: Jag är så himla less på domare som inte håller en rättvis nivå i matcherna... börjar faktiskt undra om inte domare i vår serie behandlar oss annolunda eftersom vi är SDFF - för något skumt är det....

3 nya

I torsdagens match mot Matfors IF klev vi återigen på vinnartåget och kunde inkassera 3 nya poäng. En match där vi ägde matchen stora delar, men där vi hade svårt med att göra mål. Att vi till slut vinner med 1-0 var riktigt skönt, speciellt med tanke på de insatser vi har stått för de senaste veckorna.

Men det som gläder mig mest är att tjejerna äntligen visade den aggressivitet som krävs för att vinna matcher. De hade denna afton en inställning som gjorde att de aldrig fuskade i spelet. Man hjälptes åt att försvara sig kollektivt ända från forwards ner till backlinjen. Med stor rörlighet så gav man medspelare valmöjligheter och därigenom kunde vi behålla bollen inom laget, utan att behöva slå långa bollar i panik.

Dessutom imponerade backlinjen enormt på mig. Mulle (Malin Malmberg) styrde backlinjen på ett fantastiskt fint sätt. Det märks att SFK och Anna Rehn har jobbat mycket med att få igång snacket på plan. Den Mulle som spelade med oss ikväll var en helt annan än den lite tysta tjejen som spelade ifjol. Bra Mulle. Lelle fick alltså en ny lekkamrat på innebackspositionen denna match, men hon var felfri som vanligt. Jag gläds mycket åt hennes utveckling! Lelle måste btw vara seriens bästa huvudspelare - sjukt skicklig i huvudspelet!

Ett annat glädjeämne är Elin Genberg som nu gör mål för andra matchen i rad. Det syns att självförtroendet börjar komma, då hon på ett helt annat sätt vågar utmana med sin snabbhet. Kul!

Hanna och Emma Ag tycker jag gjorde säsongens bästa insats tillsammans på innemittfältet. Denna gång var det ingen pardon, då de aldrig förlorade kampen där inne. Underbart!

*******

Nu är det dags för match igen i morgon mot Lucksta. Ett lag som imponerade på mig ifjol, då de bars av tre spelare från före detta IFK Sundsvall. Nu har åtminstone två av dessa tjejer slutat och vad jag förstår så betydde de ganska mycket för detta unga Lucksta. Men som alltid vet man att vi kommer att få möta ett heltaggat lag. Det är ett faktum när motståndarna skall möta "laget från stan" SDFF - att de är extra taggade...

Inför morgondagens match vet jag faktiskt inte hur de kommer att spela. Men det jag vet är att vi ska ta tag i spelet och bestämma hemma på Kuben. Där ska inga lag få något gratis!!!!

*******

Till sist 1: På tisdag ska jag ut i KRIG... I webspelet Travian... Huga, det blir spännande!

Till sist 2: Fy på Er! Varför köper ni inte matchprogrammet som vi tagit fram för Er skull? Bättring, Tack!!!

Till sist 3: Kicki o Anders! Vilka hjältar! Hoppas att alla förstår vilka underbara lagledare vi har... Glöm inte att tala om det för dem!!!!

Tjingeling


RSS 2.0