Äntligen...

Vad då äntligen, kanske du undrar? Jo, som jag har längtat efter islossning för våra underbara tjejer i div 1 ungdom.... Det finns så mycket fotboll i dessa tjejer, men ibland har de blivit lite bekväma med att bara vinna matcher. En känsla som är svår att ta ur ett lag som taggar ner sig lite när de leder med ett par mål.

Men i dagens seriematch mot Söråkers FF hade vi tillsammans bestämt oss för att köra på hela matchen och inte få de här dipparna när vi faller ner lite i tempo och koncentration. OCH SOM DOM GJORDE DET!!!!

Matchen var inte gammal när vi redan hade gjort 3 mål. Det man inte får glömma är att grunden till spelövertaget och i förlängningen målen, är det resoluta närkampsspelet vi visade upp, där vi utnyttjade vår fysik och storlek på ett magnifikt sätt. Detta var oxå helt enligt spelplanen som vi disskuterade innan avspark. Vi skulle helt enkelt låta motståndarna få känna i varje närkamp att de skulle få en mycket tuff match mot oss. Även denna lilla "plan" fullföljde varje spelare på planen exemplariskt. Så härligt och underbart att se!

Cave ne ante ullas catapultas ambules
-I ditt ställe, skulle jag inte gå framför våra katapulter-

Den tredje detaljen vi talade om innan match var att vi inte skulle anpassa oss efter motståndarna, utan att det är dom som skulle bli tvungna att anpassa sig efter oss.... Nu blev det ju inte riktigt sååå, utan vi lät dem aldrig få chansen att hinna anpassa sig.... Perfekt!!!

SDFF - Söråkers FF

Matchen började i ett högt tempo från vår sida där vi inte vek ner oss i någon närkamp, utan satte vår prägel från första sekund. Med ett varierat anfallsspel där vi anföll både från kanterna och i mitten hade vi motståndarna i gungning, där de helt enkelt trycktes ner på egen planhalva. Målen kom också tidigt vilket gav oss lön för det tuffa och uppoffrande spel vi hade. En tidig 3-0 ledning blev belöningen innan gästerna stack upp i några farliga kontringar som resulterade i en reduceringsboll i nät. I våras hade en 3-1 ledning inte varit en säker ledning, men med den inställning tjejerna hade ikväll så var det ingen fara, då vi ganska omgående tryckte dit 4:an. Innan halvleken var till ända hade vi avgjort matchen med ytterligare två mål. 6-1 efter första halvleken, och dessutom helt välförtjänt!!!

I paus talade vi om att vi skulle fortsätta i samma stil som vi inlett matchen, vi bestämde oss för att försöka trycka in några mål till och försöka hålla tätt bakåt, genom att vi gjorde laget "taightare" där vi flyttade upp backlinjen högre när vi låg på mot motståndarmålet. Vi skulle oxå se till att mittfältet tog ett lite större ansvar bakåt när vi hamnade i försvarsställning. Detta gjorde att vi tätade till försvaret och lyckades göra ytterligare två mål.  8-1 skrevs slutsiffrorna till!   EN MYCKET VÄL GENOMFÖRD MATCH!!!

--------------------

Det som gläder en tränare en sån här kväll är att se hur väl vår säsongsplan med fys och uppbyggnadsträning nu ger resultat där vi orkar hålla upp det höga tempot (som ibland blev lite väl högt...) och orkar spela ett fysiskt och tufft närkampsspel under 80 minuter. Dessutom gläds jag enormt över hur talangfulla dessa fotbollstjejer är där vi nu börjar få fram den totalfotboll vi har haft för avsikt att lära dem med allt från Zon-försvar till att våga anfalla med många spelare i boxen. Bara den detaljen att vi numera gör mål på så många olika sätt. Från anfall på vänsterkanten till anfall på högerkanten till anfall i mitten till hörnor (och straff...). Genom att spela en variationsrik anfallsfotboll där individen avgör vad som skall ske ger ett mycket svårslaget lag. Och vi är på god väg att hitta formtoppen nu när det verkligen gäller! Underbart!!!

Vad betyder då den här match för laget?

Massor! Vi fick bevisa för oss själva att vi är ett mycket bra fotbollslag. Vi fick många olika målskyttar vilket ger självförtroende. Vi tar en seger, som i mångas ögon kanske kan anses som enkel, men som jag lovar inte var så enkel. Vi möter ett lag som jag tror många kommer att överraskas av då de spelar en snabb kontringsfotboll med supersnabba forwards, som kommer att göra många mål mot andra lag... jag lovar!! Vi sätter ribban lite för de andra "topplagen" som inte har råd att tappa poäng mot detta Söråker. Vi visar oxå att vi har för avsikt att vara med där framme när det skall avgöras vilket lag som är medelpads bästa ungdomslag på tjejsidan.

Nu väntar Lucksta i nästa match på måndag. Ytterligare en sån där rysarmatch, där jag hela säsong varnat för detta Lucksta som spelar en fysisk fotboll. Men om vi kan ta med oss detta spel och bygga vidare på vår formtopp så ska vi ha goda chanser även där. Så länge varje spelare är beredd på samma jobb som de visade ikväll, där vi försöker vinna alla små matcher i matchen (en uttryck vi använder oss av i laget) kommer vi att bli ytterst svårslagna!

-------------------

En sista sak jag vill kommentera om dagens drabbning är vår backlinje. De börjar nu verkligen visa hur man spelar Zon-försvar där man täpper till där anfallen kommer genom att på ett moget sätt flytta över spelare. Jag är jättestolt över deras insats. Det är också kul att se hur de övriga backarna backar ner och blir ett passningsalternativ när en back har bollen. På så sätt blir det inte de här akuta bortsparkarna utan det finns allt som oftast ett passningalternativ till den bollhållande backen. Härligt alla försvarsspelare!

I morgon är det distriktslagträning för flickor födda 94 och som bekant så har vi hela 7 spelare med i den truppen på närmare 30 spelare. Jättekul att se att vi ligger så långt framme bland distriktets lag. Självklart kommer jag att vara där och kolla in våra tjejer (och de övriga så klart).

Till sist 1:  Kul att lära känna div 3 och div 4 tjejerna i föreningen. Tänk att det var hela 33 tjejer på söndagsträningen. Vilket goo!!!

Till sist 2:  Jag och Annica såg Pride and Glory på dvd i helgen. En kanonrulle med fantastiska skådespelarinsatser. En thriller att rekommendera!

Till sist 3:  Hanna och Amanda har ett tufft schema denna vecka. I söndags träning, igår match med div 4-laget, i dag match mot Söråker, i morgon distriktslagsträning, på tosdag välgörenhetstillställning på Norrporten Arena, på fredag träning, på söndag träningsmatch mot SDFF:s dm-lag F14 och på måndag match mot Lucksta!   ---  Å då vet ni ungefär hur även min vecka ser ut!!!!  Men älskar man fotboll så gör man....

8-1  --  DET NI!!!!

Höstsäsongen här.... nu ska det avgöras....

Nu var det ganska länge sedan jag uppdaterade bloggen, och det av den enkla anledningen att vår dator simmade i avloppsvatten när vi drabbades av en vattenskada i huset. Men nu har vi skaffat en ny dator.

Vad har hänt sedan sist? Jo, vi har varit med SDFF F94 i Danmark och spelat cup. Det var en underbar resa med tjejerna där vi stundtals spelade en mycket snabb och fin fotboll. Vi hade oxå nöjet (?) att få möta de regerande mästarna från Tyskland. Det var en lärdom som vi kommer att ta med oss i framtiden, då tyskorna var väldigt skickliga.

Sedan har vi spelat semifinal i DM F15 mot Njurunda. En match som var väldigt välspelad mellan två skickliga lag. Nu var inte marginalerna på vår sida och tyvärr fick vi se oss besegrade med 3-2. Men tjejerna ska ha en stor eloge för den satsning och den vilja de visade.

Höstsäsongen här...

Nu till det som ligger framför oss. En höstsäsong där det bästa laget i Ungdomsserien div 1 för flickor skall koras.

Vi har redan hunnit spelat en match. Vi mötte IFK Timrå på Västhagen en regnig tisdagskväll för två veckor sedan. En match som hade allt och lite till. Det började med en klar och tydlig press från vår sida. IFK Timrå fick de första minuterna koncentrera sig på försvarsspel och försöka kontra sig fram. Man kan inte annat säga än att Timrås försvarsarbete var mycket bra och som alltid har de snabba forwards som hela tiden ligger och hugger på de få kontringar som de snabbt ställer om till. Och följaktligen var det på en sådan kontring som de fick ett ganska tidigt ledningsmål. Vilket var surt då vi var större, tyngre och passningssäkrare. Men det var inte den enda kallduschen, för inte långt efter 0-1 målet kom också 0-2 på ytterligare en kontring.

Vid det laget i mitten av första halvlek såg man frustrationen hos våra krigare. Vi skapade nämligen en hel del farliga chanser framför motståndarmålet. Men både med tur och skicklighet kunde Timrå-tjejerna freda sitt mål. Resultatet stod sig halvleken ut. I paus pratade vi om att vi måste fortsätta med vårt spel och trycka på. Chanser skapade vi, så tålamod och beslutsamhet skulle (förhoppningsvis) ge utdelning till slut.

I andra ökade vår press ännu mer och vi vaskade fram den ena efter den andra chansen, MEN bollen ville inte in. Hörna på hörna där vi var mycket nära att reducera. Tiden rann iväg och när det var 10 minuter kvar kändes det ganska hopplöst. I alla fall på bänken där vi satt och vred oss i frustration, men tjejerna på plan verkade inte ha gett upp. För då kom läget för Lelle som i klar offsideposition lyckades sprinta sig fri och iskallt lägga in bollen (i sitt obligatoriska hörn...). Där ska vi vara glada för att domaren inte blåste för offside, å andra sidan så blåste han några tveksamma gånger i första halvlek på nämnda Lelle. 1-2 och knappa 10 minuter kvar. Detta mål gav oss hopp och råg i ryggen. Nu började en furiös press från vår sida där vi tryckte tillbaka gästerna enormt. Och när det återstod 7 minuter kunde Lelle även göra 2-2 efter en tilltrasslad situation där gästernas målvakt inte kunde hålla bollen och vår forward kunde lägga in bollen i öppet mål.

Nu kan man tycka att vi skulle vara nöjd med att ha hämtat upp ett 0-2 läge till 2-2, men tjejerna var absolut inte nöjda. Utan de forsatte att trycka på för ett avgörande. När det återstod endast 4 minuter av matchen kom oxå avgörandet. Hanna drog på ett skott som räddades i straffområdet, dock inte av målvakten utan av en försvarare med en klockren hands! Straff till oss, och vår inlånade Nalin Altuntas klev fram och visade att hon ville ta straffen. En säker straff som hon lade högt till höger. 3-2 och lyckan var enorm!

I mitt förra inlägg så påstod jag att en ledning med 2-0 är det svåraste som finns inom fotbollen. Och jag kan nog garantera att Timrå-lägret kan hålla med mig om det. Varför? Jo, läs mitt förra inlägg så förstår ni varför.

Nu så var det en mycket viktig seger, då vi har för avsikt att satsa på förstaplatsen när serien är slutspelad. Vi vet att det är en svår och tuff utmaning, men med det spelarmaterial vi har och den fysiska form vi byggt för hela vårsäsongen ska vi vara där och slåss!!!

På spelarsidan vill jag inte peka ut någon extra, utan hela truppen skall ha applåder för sin vilja att vända matchen! Hos Timrå vill jag dock ta upp en spelare som jag tycker stack ut lite extra, och det var Madde, som höll ihop laget i sin centrala Back/Mittfältsroll (eller "främre mittback" som tränaren i Timrå kallar det - vad det nu är för något???).

Nu över till en annan match som gick av stapeln i måndags. Återigen var det SDFF och IFK Timrå som möttes. Nu i div 4 och vi hade glädjen att få se två spelare debutera i SDFF:s div 4-lag. Amanda J och Hanna fick möjligheten att prova på spel i damlaget. Och som dom gjorde det. Amanda assisterade till det första målet, som Hanna gjorde. Och även det andra målet låg de bakom då först Amanda passade Hanna som frispelade Cia som kallt rullade in 2-0 målet.

Matchen slutade med denna 2-0 seger. Kommentarer efter den matchen:

"Dom var bäst på plan!"    "Inte visste vi att dom var sååå här bra"   "vilken debut"

Och jag kan bara instämma! Våra unga krigare klev in och spelade helt respektlöst. Dessutom på ovana platser. Amanda gjorde en otrolig match som vänsterback!!! Hanna en fantastisk match som vänsterytter!!!

En annan sak som slog mig är vilket radarpar detta är. Jag menar, när dom kom in på plan i första halvlek så startade de ett sammarbete där de tog över vänsterflanken helt och fullt.  Anfall på anfall kom på deras kant där de hjälpte varandra både offensivt och defensivt. De ägde helt enkelt vänsterkanten helt! Efter mindre än ett år tillsammans är det roligt att se hur de tillsammans bidrar med en helhet, inte minst i vårt lag, där de är knuten i innermittfältet.

Fantastiskt!!!

"At ingenium inges inculto latent hoc sub corpore"
- Men en väldig begåvning döljer sig i denna ovårdade kropp -

Bästa kommentarerna efter 3-2 segern över IFK Timrå (den som jag refererar till längst upp):

"Det var inte rättvist - domarna brukar inte blåsa straff för sånt där"   - detta efter den tydliga enhandsräddningen (dock ej av målvakten)

"Hur kan man spela med svarta bollar - vårt lag så ju inte bollen"  - men det gjorde SDFF????

------------------

Till sist 1:  Ikväll bär det ut till Selånger för att se det bästa Timrålaget (ungdomslag) spela sin debutmatch i flickor div 2. Heja Timrå!!!

Till sist 2:  Borde inte div 2 laget spela i div 1 - Timrås alltså???

Till sist 3:  På tisdag åker vi till Söråker för vår andra match i serien. Ett Söråker som slog IFK Timrå (samma som vi mötte) med hela 5-0... Hmmm, är det Söråker som är sååå bra eller är det Timrå som är sååå dåligt.  Hur som helst en svår match! Men vi är laddade och väl förberedda!