Höstsäsongen här.... nu ska det avgöras....

Nu var det ganska länge sedan jag uppdaterade bloggen, och det av den enkla anledningen att vår dator simmade i avloppsvatten när vi drabbades av en vattenskada i huset. Men nu har vi skaffat en ny dator.

Vad har hänt sedan sist? Jo, vi har varit med SDFF F94 i Danmark och spelat cup. Det var en underbar resa med tjejerna där vi stundtals spelade en mycket snabb och fin fotboll. Vi hade oxå nöjet (?) att få möta de regerande mästarna från Tyskland. Det var en lärdom som vi kommer att ta med oss i framtiden, då tyskorna var väldigt skickliga.

Sedan har vi spelat semifinal i DM F15 mot Njurunda. En match som var väldigt välspelad mellan två skickliga lag. Nu var inte marginalerna på vår sida och tyvärr fick vi se oss besegrade med 3-2. Men tjejerna ska ha en stor eloge för den satsning och den vilja de visade.

Höstsäsongen här...

Nu till det som ligger framför oss. En höstsäsong där det bästa laget i Ungdomsserien div 1 för flickor skall koras.

Vi har redan hunnit spelat en match. Vi mötte IFK Timrå på Västhagen en regnig tisdagskväll för två veckor sedan. En match som hade allt och lite till. Det började med en klar och tydlig press från vår sida. IFK Timrå fick de första minuterna koncentrera sig på försvarsspel och försöka kontra sig fram. Man kan inte annat säga än att Timrås försvarsarbete var mycket bra och som alltid har de snabba forwards som hela tiden ligger och hugger på de få kontringar som de snabbt ställer om till. Och följaktligen var det på en sådan kontring som de fick ett ganska tidigt ledningsmål. Vilket var surt då vi var större, tyngre och passningssäkrare. Men det var inte den enda kallduschen, för inte långt efter 0-1 målet kom också 0-2 på ytterligare en kontring.

Vid det laget i mitten av första halvlek såg man frustrationen hos våra krigare. Vi skapade nämligen en hel del farliga chanser framför motståndarmålet. Men både med tur och skicklighet kunde Timrå-tjejerna freda sitt mål. Resultatet stod sig halvleken ut. I paus pratade vi om att vi måste fortsätta med vårt spel och trycka på. Chanser skapade vi, så tålamod och beslutsamhet skulle (förhoppningsvis) ge utdelning till slut.

I andra ökade vår press ännu mer och vi vaskade fram den ena efter den andra chansen, MEN bollen ville inte in. Hörna på hörna där vi var mycket nära att reducera. Tiden rann iväg och när det var 10 minuter kvar kändes det ganska hopplöst. I alla fall på bänken där vi satt och vred oss i frustration, men tjejerna på plan verkade inte ha gett upp. För då kom läget för Lelle som i klar offsideposition lyckades sprinta sig fri och iskallt lägga in bollen (i sitt obligatoriska hörn...). Där ska vi vara glada för att domaren inte blåste för offside, å andra sidan så blåste han några tveksamma gånger i första halvlek på nämnda Lelle. 1-2 och knappa 10 minuter kvar. Detta mål gav oss hopp och råg i ryggen. Nu började en furiös press från vår sida där vi tryckte tillbaka gästerna enormt. Och när det återstod 7 minuter kunde Lelle även göra 2-2 efter en tilltrasslad situation där gästernas målvakt inte kunde hålla bollen och vår forward kunde lägga in bollen i öppet mål.

Nu kan man tycka att vi skulle vara nöjd med att ha hämtat upp ett 0-2 läge till 2-2, men tjejerna var absolut inte nöjda. Utan de forsatte att trycka på för ett avgörande. När det återstod endast 4 minuter av matchen kom oxå avgörandet. Hanna drog på ett skott som räddades i straffområdet, dock inte av målvakten utan av en försvarare med en klockren hands! Straff till oss, och vår inlånade Nalin Altuntas klev fram och visade att hon ville ta straffen. En säker straff som hon lade högt till höger. 3-2 och lyckan var enorm!

I mitt förra inlägg så påstod jag att en ledning med 2-0 är det svåraste som finns inom fotbollen. Och jag kan nog garantera att Timrå-lägret kan hålla med mig om det. Varför? Jo, läs mitt förra inlägg så förstår ni varför.

Nu så var det en mycket viktig seger, då vi har för avsikt att satsa på förstaplatsen när serien är slutspelad. Vi vet att det är en svår och tuff utmaning, men med det spelarmaterial vi har och den fysiska form vi byggt för hela vårsäsongen ska vi vara där och slåss!!!

På spelarsidan vill jag inte peka ut någon extra, utan hela truppen skall ha applåder för sin vilja att vända matchen! Hos Timrå vill jag dock ta upp en spelare som jag tycker stack ut lite extra, och det var Madde, som höll ihop laget i sin centrala Back/Mittfältsroll (eller "främre mittback" som tränaren i Timrå kallar det - vad det nu är för något???).

--------------------

Nu över till en annan match som gick av stapeln i måndags. Återigen var det SDFF och IFK Timrå som möttes. Nu i div 4 och vi hade glädjen att få se två spelare debutera i SDFF:s div 4-lag. Amanda J och Hanna fick möjligheten att prova på spel i damlaget. Och som dom gjorde det. Amanda assisterade till det första målet, som Hanna gjorde. Och även det andra målet låg de bakom då först Amanda passade Hanna som frispelade Cia som kallt rullade in 2-0 målet.

Matchen slutade med denna 2-0 seger. Kommentarer efter den matchen:

"Dom var bäst på plan!"    "Inte visste vi att dom var sååå här bra"   "vilken debut"

Och jag kan bara instämma! Våra unga krigare klev in och spelade helt respektlöst. Dessutom på ovana platser. Amanda gjorde en otrolig match som vänsterback!!! Hanna en fantastisk match som vänsterytter!!!

En annan sak som slog mig är vilket radarpar detta är. Jag menar, när dom kom in på plan i första halvlek så startade de ett sammarbete där de tog över vänsterflanken helt och fullt.  Anfall på anfall kom på deras kant där de hjälpte varandra både offensivt och defensivt. De ägde helt enkelt vänsterkanten helt! Efter mindre än ett år tillsammans är det roligt att se hur de tillsammans bidrar med en helhet, inte minst i vårt lag, där de är knuten i innermittfältet.

Fantastiskt!!!

"At ingenium inges inculto latent hoc sub corpore"
- Men en väldig begåvning döljer sig i denna ovårdade kropp -

-------------------

Bästa kommentarerna efter 3-2 segern över IFK Timrå (den som jag refererar till längst upp):

"Det var inte rättvist - domarna brukar inte blåsa straff för sånt där"   - detta efter den tydliga enhandsräddningen (dock ej av målvakten)

"Hur kan man spela med svarta bollar - vårt lag så ju inte bollen"  - men det gjorde SDFF????

------------------

Till sist 1:  Ikväll bär det ut till Selånger för att se det bästa Timrålaget (ungdomslag) spela sin debutmatch i flickor div 2. Heja Timrå!!!

Till sist 2:  Borde inte div 2 laget spela i div 1 - Timrås alltså???

Till sist 3:  På tisdag åker vi till Söråker för vår andra match i serien. Ett Söråker som slog IFK Timrå (samma som vi mötte) med hela 5-0... Hmmm, är det Söråker som är sååå bra eller är det Timrå som är sååå dåligt.  Hur som helst en svår match! Men vi är laddade och väl förberedda!