Äntligen...

Vad då äntligen, kanske du undrar? Jo, som jag har längtat efter islossning för våra underbara tjejer i div 1 ungdom.... Det finns så mycket fotboll i dessa tjejer, men ibland har de blivit lite bekväma med att bara vinna matcher. En känsla som är svår att ta ur ett lag som taggar ner sig lite när de leder med ett par mål.

Men i dagens seriematch mot Söråkers FF hade vi tillsammans bestämt oss för att köra på hela matchen och inte få de här dipparna när vi faller ner lite i tempo och koncentration. OCH SOM DOM GJORDE DET!!!!

Matchen var inte gammal när vi redan hade gjort 3 mål. Det man inte får glömma är att grunden till spelövertaget och i förlängningen målen, är det resoluta närkampsspelet vi visade upp, där vi utnyttjade vår fysik och storlek på ett magnifikt sätt. Detta var oxå helt enligt spelplanen som vi disskuterade innan avspark. Vi skulle helt enkelt låta motståndarna få känna i varje närkamp att de skulle få en mycket tuff match mot oss. Även denna lilla "plan" fullföljde varje spelare på planen exemplariskt. Så härligt och underbart att se!

Cave ne ante ullas catapultas ambules
-I ditt ställe, skulle jag inte gå framför våra katapulter-



Den tredje detaljen vi talade om innan match var att vi inte skulle anpassa oss efter motståndarna, utan att det är dom som skulle bli tvungna att anpassa sig efter oss.... Nu blev det ju inte riktigt sååå, utan vi lät dem aldrig få chansen att hinna anpassa sig.... Perfekt!!!

SDFF - Söråkers FF

Matchen började i ett högt tempo från vår sida där vi inte vek ner oss i någon närkamp, utan satte vår prägel från första sekund. Med ett varierat anfallsspel där vi anföll både från kanterna och i mitten hade vi motståndarna i gungning, där de helt enkelt trycktes ner på egen planhalva. Målen kom också tidigt vilket gav oss lön för det tuffa och uppoffrande spel vi hade. En tidig 3-0 ledning blev belöningen innan gästerna stack upp i några farliga kontringar som resulterade i en reduceringsboll i nät. I våras hade en 3-1 ledning inte varit en säker ledning, men med den inställning tjejerna hade ikväll så var det ingen fara, då vi ganska omgående tryckte dit 4:an. Innan halvleken var till ända hade vi avgjort matchen med ytterligare två mål. 6-1 efter första halvleken, och dessutom helt välförtjänt!!!

I paus talade vi om att vi skulle fortsätta i samma stil som vi inlett matchen, vi bestämde oss för att försöka trycka in några mål till och försöka hålla tätt bakåt, genom att vi gjorde laget "taightare" där vi flyttade upp backlinjen högre när vi låg på mot motståndarmålet. Vi skulle oxå se till att mittfältet tog ett lite större ansvar bakåt när vi hamnade i försvarsställning. Detta gjorde att vi tätade till försvaret och lyckades göra ytterligare två mål.  8-1 skrevs slutsiffrorna till!   EN MYCKET VÄL GENOMFÖRD MATCH!!!

--------------------

Det som gläder en tränare en sån här kväll är att se hur väl vår säsongsplan med fys och uppbyggnadsträning nu ger resultat där vi orkar hålla upp det höga tempot (som ibland blev lite väl högt...) och orkar spela ett fysiskt och tufft närkampsspel under 80 minuter. Dessutom gläds jag enormt över hur talangfulla dessa fotbollstjejer är där vi nu börjar få fram den totalfotboll vi har haft för avsikt att lära dem med allt från Zon-försvar till att våga anfalla med många spelare i boxen. Bara den detaljen att vi numera gör mål på så många olika sätt. Från anfall på vänsterkanten till anfall på högerkanten till anfall i mitten till hörnor (och straff...). Genom att spela en variationsrik anfallsfotboll där individen avgör vad som skall ske ger ett mycket svårslaget lag. Och vi är på god väg att hitta formtoppen nu när det verkligen gäller! Underbart!!!

--------------------

Vad betyder då den här match för laget?

Massor! Vi fick bevisa för oss själva att vi är ett mycket bra fotbollslag. Vi fick många olika målskyttar vilket ger självförtroende. Vi tar en seger, som i mångas ögon kanske kan anses som enkel, men som jag lovar inte var så enkel. Vi möter ett lag som jag tror många kommer att överraskas av då de spelar en snabb kontringsfotboll med supersnabba forwards, som kommer att göra många mål mot andra lag... jag lovar!! Vi sätter ribban lite för de andra "topplagen" som inte har råd att tappa poäng mot detta Söråker. Vi visar oxå att vi har för avsikt att vara med där framme när det skall avgöras vilket lag som är medelpads bästa ungdomslag på tjejsidan.

Nu väntar Lucksta i nästa match på måndag. Ytterligare en sån där rysarmatch, där jag hela säsong varnat för detta Lucksta som spelar en fysisk fotboll. Men om vi kan ta med oss detta spel och bygga vidare på vår formtopp så ska vi ha goda chanser även där. Så länge varje spelare är beredd på samma jobb som de visade ikväll, där vi försöker vinna alla små matcher i matchen (en uttryck vi använder oss av i laget) kommer vi att bli ytterst svårslagna!

-------------------

En sista sak jag vill kommentera om dagens drabbning är vår backlinje. De börjar nu verkligen visa hur man spelar Zon-försvar där man täpper till där anfallen kommer genom att på ett moget sätt flytta över spelare. Jag är jättestolt över deras insats. Det är också kul att se hur de övriga backarna backar ner och blir ett passningsalternativ när en back har bollen. På så sätt blir det inte de här akuta bortsparkarna utan det finns allt som oftast ett passningalternativ till den bollhållande backen. Härligt alla försvarsspelare!

-------------------

I morgon är det distriktslagträning för flickor födda 94 och som bekant så har vi hela 7 spelare med i den truppen på närmare 30 spelare. Jättekul att se att vi ligger så långt framme bland distriktets lag. Självklart kommer jag att vara där och kolla in våra tjejer (och de övriga så klart).

-------------------

Till sist 1:  Kul att lära känna div 3 och div 4 tjejerna i föreningen. Tänk att det var hela 33 tjejer på söndagsträningen. Vilket goo!!!

Till sist 2:  Jag och Annica såg Pride and Glory på dvd i helgen. En kanonrulle med fantastiska skådespelarinsatser. En thriller att rekommendera!

Till sist 3:  Hanna och Amanda har ett tufft schema denna vecka. I söndags träning, igår match med div 4-laget, i dag match mot Söråker, i morgon distriktslagsträning, på tosdag välgörenhetstillställning på Norrporten Arena, på fredag träning, på söndag träningsmatch mot SDFF:s dm-lag F14 och på måndag match mot Lucksta!   ---  Å då vet ni ungefär hur även min vecka ser ut!!!!  Men älskar man fotboll så gör man....


8-1  --  DET NI!!!!


Kommentarer
Postat av: Mats

Håller med hela vägen, helt avgörande är tjejernas mentala inställning till matchen (tvärtemot sist vi mötte söråker) och det resoluta närkampsspelet, äntligen !!

Bra jobbat "rafa benitez"

2009-08-26 @ 07:05:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0