Spännande avslutning på Damtrean 2013

Tre omgångar återstår av årets Damtrea. En säsong där det funnits både positiva och negativa överraskningar. Bland det positiva är att den är jämnare än på många år. Inför avslutningen har hela tre lag möjligheter att vinna. Negativt måste man säga att det finns lag som har svårt att ens ställa upp med en målvakt eller ett lag överhuvudtaget. Lag som tyvärr är slagpåsar med stora minussiffror i måldifferens.

 

Damtrean i Medelpad är en serie där det utkristalliserat sig tre olika skikt. I topp har vi tre lag som slåss om seriesegern där Selånger FK 2 just nu sitter i förarsätet, men som kan ändras snabbt då de ikväll möter Heffnersklubban BK i en sorts seriefinal. IFK Timrå 2 smyger där bakom och kan om möjligt lägga sig i om man får resultaten med sig.

 

Därefter följer fyra lag som främst slåss om fjärde till sjunde plats. Fyra lag som alla ligger inom fyra poäng från varandra. Här har SDFF 2 klart bäst form då man har 4 raka segrar och en imponerande målskillnad på dessa matcher på hela +28. Visserligen har man under flera av dessa matcher luftat sitt F19 Elitlag, men ändå en imponerande uppryckning efter halva serien. SDFF 2 innehar just nu 4:e platsen och skuggas av Sund IF på samma poäng. Sund som började serien övertygande och verkade gå mot en säker serieseger - ända tills uppehållet. Därefter har man endast två oavgjorda matcher (5 spelade) och tre uddamålsförluster.

 

Söråkers FF och Njurunda IK innehar just nu 6:e och 7:e platsen på samma poäng. Söråker har varit väldigt upp och ner och blandat imponerande segrar med oväntade poängtapp och förluster.  Segrar som 13-1 och 8-2 mot Matfors imponerar, men där förluster 0-7 mot Selånger och 0-7 mot SDFF visar att man ibland faller igenom. Njurunda IK däremot har helt klart lyft sitt spel allt eftersom serien fortskridit. Man började med 9 poäng efter halva serien, för att direkt efter uppehållet vinna tre raka. Kanske hade Örjan Rodin del i denna förändring? Denna välrenommerade tränares intåg i ledarstaben i Njurunda verkar i alla fall hade gett viss effekt.

 

I botten av serien huserar Torpshammar IF 2 och Matfors IF 2. Två lag som har sina respektive A-lag en serien högre. Och det har under säsongen visat sig att spelarunderlaget inte räcker till för att vara med att slåss i årets Damtrea. Dock måste det sägas att Torpshammar har överraskat vid några tillfällen, där den oavgjorda matchen mot Sund sticker ut.

 

Hur slutar då serien?

 

Ja, det är väldigt svårt att säga och sia om. Men att Selånger är favoriter är det inget att hymla om. De har kanske spelat den bästa fotbollen och hållit den jämnaste nivån under säsongen. Vinner man den uppskjutna matchen mot Heffnersklubban ikväll – ja, då är man i princip klara seriesegrare. Vid oavgjort eller förlust i den matchen, då har man öppnat dörren på glänt för att Heffnersklubban och kanske IFK Timrå kan smita förbi på upploppet. Men min gissning är att Selånger tar hem serien.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0