Två touch...

Träning med fokus

Träning igår i Nacksta sporthall. Vi var 16 stycken som slöt upp för att utöva det roligaste som finns – fotboll! Denna gång körde vi gemensam träning (Div 3 och "Utvecklingstruppen") - roligt att 6 spelare från ”Utvecklingstruppen” hade möjlighet att vara med oss!

De första 40 minuterna koncentrerade vi oss på att fortsätta lägga den fysiska grunden inför säsongen. Vi körde tämligen hårt med CrossFit ála Uttern. Därpå körde vi vår berömda ”GIF”-övning som lägger tyngdpunkten på explosivitet. Sedan följde fotbollsövning med fokus på två tillslag – följt av två-lagsspel med samma inriktning (två tillslag) som avslutade träningen. Riktigt roligt att se den koncentration som tjejerna visade och den spelglädje som finns bland dessa underbara spelare!

Vi kommer att fortsätta vårt upplägg med rejäl fys samt passning/mottagning (två tillslag) några veckor till. Sedan när vi kliver på Kubens konstgräs blir det mer finslipning av andra detaljer.

Borttaget inlägg

Vet att ni är många som undrar vart mitt inlägg från igår har tagit vägen. Jag valde att ta bort det eftersom det kunde uppfattas på fel sätt. Det jag ville lyfta fram var i korthet detta:

  1. Föreningen har idag tre träningstrupper: A-laget, Talanggruppen och Div 3. Av dessa trupper måste spelarna fördelas på de lag som skall spela i 4 olika serier. Detta kräver att vi inventerar spelarmaterialet så att vi kan uppfylla föreningens krav och ambitioner.
  2. Vi saknar fortfarande en tränare för den så kallade Talanggruppen. Viktigt att föreningen inom kort presenterar en lösning avseende huvudtränare till denna grupp. Bör vara en välrenommerad tränare som verkligen kan lyfta träningen några nivåer – samt att denne skall kunna samarbeta med kringliggande föreningar avseende F17 Elit.
  3. Viktigt att rätt spelare ingår i ”Utvecklingstruppen” så att den blir en givande plats för de som är där. Bör endast vara spelare som brinner för fotboll och som visar rätt ambition.
  4. Med tanke på rådande situation kan en sammanslagning av ”Utvecklingstrupp” och Div 3 vara en bra lösning. I a f denna säsong. Sedan kan man då under säsongen förbereda sig på ett bra sätt för en delning kommande säsong. Behöver då inte stressa fram något.

Min ambition med inlägget var att lyfta upp detta till diskussion och jag vet att vi kan göra något bra av detta om vi arbetar gemensamt mot samma mål! Som stolt SDFF:are tycker jag att är det en spännande situation vi befinner oss, med en stor förändring i föreningens utformning. En förändring som kan bli en fullträff likaväl som det kan bli något sämre. Det viktiga är att föreningen vågar ta rätt beslut och att man vågar backa om det skulle behövas. Spelarnas välbefinnande och förutsättningar för att utöva och utvecklas med fotbollen är trots allt det som är viktigast.

Nu kör vi tjejer!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0