Status hitills Damtrean och SDFF...

Det har varit en spännande vårsäsong så här långt, och med två matcher kvar innan uppehållet så är vi tvåa i serien (samma poäng som Alnö - men med sämre målskillnad).

Jag tänkte ägna några minuter åt att reflektera över hur det sett ut hitills och vad som väntar oss.

Vi började med bortamatch mot Söråker. En match som präglades av osäkerhet - både hur vi stod oss och hur spelet fungerade. Vi har ju som bekant haft en mycket stor omsättning på spelare inför denna säsong. Där flera tongivande spelare lämnat för andra lag. Med ett nytt upplägg i o m SFKs nedläggning och nyordningen med F17 fanns det många frågetecken inför denna premiär.

Söråker-SDFF 3-3

Vi spelade inte speciellt bra under första halvlek. Visseligen tog vi ledningen med 1-0 men spelet präglades av osäkerhet. Vårt signum med mycket passningar inom laget var som bortblåst. Istället började vi tjonga långbollar mot ensamma forwards som tämligen lätt utraderades av motståndarna. Nej, det var inte någon bra halvlek överhuvudtaget. I andra fick vi lite bättre spel, inte minst efter deras 3-1 ledning, då vi var tvungna att flytta upp spelet för att ha en chans att reducera. Detta gav resultat och vi kunde vända hem med ett oavgjort resultat. Men det satt låååångt inne. Kvitteringen kom med endast 2 minuter kvar av matchen.

Vad anser jag då om Söråker? Nu 7 omgångar in i serien - kan jag konstatera att de har haft en bedrövlig utdelning. En enda poäng (vilket var just den mot oss) och jag tror att det saknas en hel del självförtroende hos Söråkersspelarna jsut nu. I grunden är det ett jobbigt lag att möta rent fysiskt. Men jag tror att de behöver uppehållet för att ommobilisera sina styrkor och försöka skaffa energi till truppen. I slutändan får de nog finna sig i att slåss om de sista 2-3 platserna.

SDFF-Stöde 3-2

I andra matchen mötte vi ett taggat Stöde på hemmaplan. Ett lag som alltid bjuder upp till kamp. Matchen skulle utveckla sig till ett riktigt drama. Vi hade en komfortabel 2-0 ledning när en dryg kvart återstod av matchen. Då lyckades Stöde både reducera och kvittera (kvitteringen kom i 87:e min). Både vi och Stöde trodde nog att matchen skulle sluta oavgjort, men i den 90:e minuten lyckades vi sätta segerbollen i mål - och det på matchens sista spark.

Stöde visar upp ett stabilt spel som borde gett dem mer poäng under seriens gång. Kanske är de lite för beroende av några nyckelspelare, men de försöker spela en offensiv och attraktiv fotboll. Jag tror nog att de kommer att få en bättre utdelning under andra halvan av serien. Stöde är aldrig ett lag som man kan räkna med att vinna mot - och absolut inte på deras hemmaborg där de är oerhört starka.

Njurunda-SDFF 0-4

I tredje matchen mötte vi nykomlingen Njurunda. En match som flyttades från Gumsekullen till Kubens konstgräs då Gumsekullen inte var spelbar efter mycket regnande. Och som alltid är vi starka på Kuben där konstgräset låter oss spela "vårt" spel. Matchen var lite typisk hur matcherna mot Njurunda sett ut de senaste 3-4 åren. De orkar stå emot under första halvlek - trots att vi ligger på en hel del. Men i andra sinar Njurunda-tjejernas krafter. Även detta år kom utdelningen under andra halvlek. Till slut en tämligen säker och trygg seger.

Njurunda besitter ett ganska bra försvar som inte är så lätt att forcera eftersom de sjunker ganska långt ner och försvarar med många spelare. Sedan hoppas de på att göra något mål på kontring då de besitter inovativa och snabba forwards. Jag tror att de kommer att få svårt att vinna mer än 3-4 matcher under säsongen - framförallt då de känns en aning otränade rent fysiskt. Dock imponerande att ta poäng av Alnö!

SDFF-Selånger 5-0

En match som vi ägde totalt. Tror inte vi släppte till en riktig målchans under hela matchen. Här började man se att vårt spel började sätta sig och tjejerna började hitta positioner på ett bättre sätt. Inte mycket att säga om den kassaskåpssäkra segern.

Selånger verkar vara en förening som inte fungerar som den borde. De borde få spelare från den stora A-lagstruppen till sina matcher. Omöjligt att alla i A-laget får speltid där i tillräcklig grad. Lite förvånande att de inte har ett bättre samarbete mellan trupperna. Som lag spelar de ett ganska enkelt spel med långa bollar mot mötande forwards. Jag tror att de precis som Njurunda möjligen kan vinna 3-4 matcher, men om de skulle få till ett bättre samarbete med A-laget så tror jag att de kan göra en riktig bra andra halva av serien.

Matfors-SDFF 0-2

En match som jag var lite orolig inför. Matfors på bortaplan har under många år varit liktydligt med ledning för att sedan sluta med förlust. Denna gång blev senariot tämligen tvärsom. Under första halvlek så var spelet jämnt och i andra så tog vi tag i spelet och vann tillslut knappt men rättvist. Stort minus till den hårda och ojämna planen, vilket gjorde det svårt att ha något egentligt passningsspel.

Matfors kommer att slåss om en 4-5 plats i serien. De är ett bra lag som om de får till det kommer att överraska under andra halvan av serien. Se upp!

Torpshammar-SDFF 1-3

Åter igen en mycket svår bortamatch mot ett tungt, hårt jobbande lag. Till denna match hade vi 4 spelare från A-truppen + den tidigare A-lagsmålvakten Karin Nordin i mål. Och det behövdes verkligen, för Torpshammar spelade en riktigt fin fotboll. Nu vann vi rättvist och jag kan förstå frustrationen hos deras ledare när de såg vilka spelare vi hade med oss. Men samtidigt är det ju en verklighet att A-laget vill få speltid på spelare, och då kan det bli så.

Torpshammar trodde jag mycket på inför säsongen. Och de har verkligen inte gjort någon besviken. Det är ett mycket homogent lag som är starka i alla lagdelar. Jag tror att de kommer att bli livsfarliga och kommer att ligga i toppen av serien under hela resan. De är en av tre som kan vinna detta!

SDFF-Alby 4-0

Mot ett lag som överraskat i år igen, vann vi en klar och till slut ganska enkel seger. Det hade varit intressant att se bollinnehavet under denna match. Måste ha varit förkrossande. Samtidigt är jag imponerad av Alby-tjejernas tåga och inställning. De är spelare som aldrig kommer att ge upp!

Alby har överraskat på mig de senaste säsongerna. Med ett begränsat antal spelare kommer de alltid till match med en väldigt fin inställning. Att de lyckats vinna två matcher redan är ett bevis på detta. Nu tror jag att de inte orkar hela säsongen, men det skulle inte förvåna om de tar 2-3 segrar till. Och om de lyckas med det så har de gjort en fantastisk säsong.

*******

Alnö

Det återstår 2 matcher innan vi kan summera vårsäsongen fullt ut. I morgon tisdag möter vi det tredje topplaget och seriens överlägset största favorit -Alnö! En match som pirrar lite extra av flera anledningar. Två spelare som ingick i vår trupp under förra säsongen gör nu succé hos laget från ön. Tjejer som jag har haft förmånen att haft som spelare under flera år och som jag verkligen gillar. Dessutom finns det en särskild rivalitet mellan föreningarna. Matcherna mellan lagen brukar vara jämna och spännande - och det finns inget som säger att det ska bli annorlunda denna gång.

Alnö har ju gått ut och sagt att de i år skall vinna serien. Ett påstående de verkligen har grund för. Ett mycket roligt lag som spelar offensiv fotboll och som under Markus Söderholm har utvecklat ett attraktivt spel. Jag gläds alltid lite extra när jag ser lag som verkligen försöker spela en totalfotboll, precis som Alnö försöker göra. Jag tror att de har stora möjligheter att vinna serien. De har under säsongen visat att de besitter seriens bästa offensiv med 33 gjorda mål på 7 matcher! Att de endast släppt in 2 mål vittnar om att de även är stabila bakåt. Nu har de inte mött varken oss eller Torpshammar ännu - men att de kommer att slåss i absoluta toppen är det inget tvivel om.

IFK Timrå

I sista matchen möter vi IFK Timrå som för mig är årets största överraskning. Ett mycket ungt lag som gjort det fantastiskt bra. De har inte åkt på någon storförlust trots att de är nya i serien. De spelar en rolig och fantasifull fotboll med många inblandade. Extra roligt att Timrå lyckats ta så många poäng trots att de inte spelar tjongbollande som många andra lag gör. Det vittnar om att de har en bra ledarstab med Thomas Svedin i spetsen. Sen att spela 8 av 9 matcher på bortaplan under vårsäsongen och ändå ta så pass många poäng - imponerar verkligen! Orkar bara deras unga krigare att hålla i spelet rent psykiskt så kommer de att slåss om platserna 4-5! Förlust mot Torpshammar med 3-1 och mot Alnö med 2-1 - vittnar om att de inte är att leka med!


Kommentarer
Postat av: Jürgen

Du verkar ha väldigt bra koll på Selånger och hur det är mellan damlaget och div.3? Är det "finn 5 fel" du håller på med?

2012-10-26 @ 15:14:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0