Sjunde himlen...

Så vackert, så magnifikt, så gudalikt.

En konstart som är som den ljuvaste sommarkvällen, som den ljuvaste kärleken, som den ljuvaste kyssen.  Denna Tika Taka fotboll som har sitt ursprung i La Masia i Barcelona – är en fotboll som är så nära fulländning som det bara går. Den bygger på ett mod och en tro hos individen som når fulländning när alla utför den tillsammans. Då kan den, som igår, nå bortom vår egen galax – till en annan värld som vi kan kalla den sjunde himlen. En drömlik värld som få får beträda eller ens vet vart den ligger. Xavi vet, Iniesta vet, Fabregas vet – ja hela det spanska laget vet vart denna himmel ligger. Men de släpper inte in någon annan. Det är DERAS himmel. Det är DERAS domän.

Om fotboll är en religion – så är Spanien namnet på religionen och spelarna i detta landslag apostlarna som predikar för oss övriga 7 miljarder människor hur fotboll bör spelas. Apostlarna som ger hopp, tro och kärlek till alla oss som älskar denna sport. Visar oss att det inte finns några hinder om man vågar och om man har mod.

Att som fotbollsälskare få uppleva detta under sin livstid är en ynnest som vi ska vara tacksamma för. Aldrig har en sådan fulländning beskådats. Som när Xavi, denna unika hjärna, ser Jordi Alba komma i en fantastisk löpning i djupled. Xavi håller inne med passningen länge och väntar på den där mikrosekunden när Alba fortfarande är på rätt sida om backlinjen, innan han slår en utomjordisk passning som skär rakt igenom försvaret hos Europas näst bästa fotbollslag.

-          Bravo! Excellente! Magnifico! Splendido! Honom ska vi ha!

…eller när Iniesta slår ett lika fantastiskt pass som når en löpande Fabregas i steget…eller när Xavi bryter en passning mitt på plan för att återigen smeka bollen fram till Torres.

Jag är såld! Jag har blivit religiös! Jag har sett fotbollens fulländning!

Tack Spanien! Tack Xavi, Iniesta, Fabregas och alla andra apostlar!

Jag är frälst - Amen!


Kommentarer
Postat av: Mats

Bara att hålla med

2012-07-06 @ 12:54:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0