Sämsta insatsen i år...men samtidigt den bästa...

Låt mig börja med att reflektera över avslutande matchen mot Sund som spelades i lördags.

En match som hade två helt olika ansikten. En första halvlek som nog var vår sämsta halvlek under säsongen (möjligen bortamatchen mot IFK Timrå borträknad), där vi var så långt från det lag som vi bör och ska vara. Som tränare/ledare kände man en frustration över spelet, då man vet att tjejerna kan så oerhört mycket bättre...

Underläge med 1-3 i paus och det var ganska hårda ord i omklädningsrummet där vi ville väcka tjejerna... Det som man kände när vi lämnade omklädningsrummet var att tjejerna verkade ha bestämt sig för att avsluta säsongen med 45 minuter hårt jobb... Och som de gjorde det!!!!

Andra halvlek spelade de för sin egen ära och för Kicki o Anders (som slutar som lagledare). En halvlek som kanske var det bästa vi spelat under hela säsongen (möjligen första halvlek mot Alnö borta borträknad). Det var en fröjd att följa deras beslutsamhet och den totala förvandlingen. Sällan får man se ett lag vara så totalt överlägsen och pressa tillbaka motståndarna så de knappt kom över halvaplan. Målchans på målchans och virkesträff på virkesträff....och MÅL. Extra roligt att vi inte bara lyckades kvittera, utan att vi dessutom på matchens sista spark lyckades avgöra till SEGER! Imponerande!!

Tänk om vi kunde spela med den inställningen varje match...och varje halvlek...

****

40 inspelade poäng under säsongen måste vi känna oss nöjda med ändå, inte minst med tanke på den omsättning på spelare vi har haft även denna säsong. ca 45 spelare har dragit på sig matchtröjan och spelat match med oss, vilket ingen annan förening är i närheten av, vågar jag säga.

Det innebär att vi ofta får ha helt nya konstellationer på planen med spelare som ibland aldrig spelat tillsammans.

****

Det vi blivit varse denna säsong är annars att vi är otroligt duktiga på att spela ett vägvinnande spel hemma på konstgräset, där vi nästintill är oslagbara (förlorade endast mot Alnö och Timrå), medan vi är svaga på bortaplan och matcher på naturligt gräs.

Med denna insikt måste vi nog tänka om lite till nästa säsong, och förlägga en träning i veckan på vanligt gräs. En sådan korrigering tror jag är ett måste om vi ska ta ytterligare ett steg i att bli ett vinnande lag. För något måste vi göra för att kunna behärska att spela "vårt spel" även på naturgräs...

****

En annan rekflektion jag har gjort handlar om de unga tjejer som är på gång i vår förening. Vi har haft förmånen att få låna ett gäng spelare från vårt fina F96 lag i många matcher nu på höstsäsongen. Dessa välutbildade och seriösa tjejer har verkligen varit en ljuspunkt och glatt ett tränarhjärta. Vi hoppas att några av dem är mogna för att på en mer permanent basis kliva in i vår trupp.

Dessa tjejer står för en optimism och en proffessionalism som kommer att bära dem långt om de får utvecklas i lugn och ro i en bra miljö.

Det som skiljer dem från nuvarande spelare i div 3 är att de inte är mogna att bära ett lag ännu. När de spelar med oss så smälter de in i vårt spel och vårt härliga gäng på ett fantastiskt sätt. Men att räkna med att de ska bära div 3 är nog att kräva för mycket, vilket gårdagens träningsmatch visade. Flertalet av dem ställdes mot vårt "ordinarie" div 3-lag och fick då vissa problem med positioner, tempo m.m.

Jag tror att det är viktigt att de får slussas in i vår trupp med tålamod. Vi ska inte förvänta att de direkt ska ta en startplats, utan vi måste ge dem tid. Dock är jag övertygad om att flera av dem kommer att bli tongivande spelare i damtrean redan nästa säsong.

Hoppas bara att de själva inte har för bråttom utan att de inser att det är tuffare att vara spelare i damtrean än i div 1 Ungdom... Här kan vi alla hjälpa dem genom att inte sätta press på dem, utan i stället sporra och uppmuntra!

*****

I helgen kommer jag att göra en större sumering av säsongen samt blicka framåt mot nästa säsong. Behandla lite tankar om framtiden och även sätta ljuset på Anders och Kicki Sandström, som tyvärr lämnar oss...




Till sist 1: I morgon torsdag kommer vi att ha en avslutningsmiddag med tjejerna i truppen! Säkert kommer det att delas ut vissa utmärkelser till de som utmärkt sig under säsongen på olika sätt!

Till sist 2: Jag skäms när jag ser ett visst lag spela ishockey i min hemkommun... Ojojoj, ser inte bra ut!

Till sist 3: Giffarna mot Allsvenskan!!!! Nu eller aldrig boys!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0