Ingen är större än laget...nästan...

Börjar bli allmänt trött på all hysteri kring att Zlatan inte presterar i landslaget.

Zlatan kommer aldrig att bli en spelare som öser in mål i landslaget. Har egentligen aldrig varit en riktigt stor skarpskytt. Men han lyckas med något som ingen annan i vårt fotbollslandslag klarar av - han drar på sig markeringar och med tanke på den respekt som andra spelare och landslag har för honom, så har han ofta minst två spelare som ligger mycket tätt på honom. En viktig del för att ge andra spelare utrymme och ytor.

Men för att återgå till diskussionen runt Zlatans storhets vara eller inte... Om man dömer ut honom som en "stor" spelare pga att han inte gör speciellt många mål i landslaget, så måste man även ta sig en titt på omgivningen i landslaget kontra omgivningen i t.ex Milan. I Milan så omges han av spelare som Cassano, Van Bommel, Boateng m.fl. Och i sin sejour i Barcelona hade han Xavi, Pedro, Messi och Iniesta runt sig.

Fotboll är en lagsport och utan medspelare som kan bidra med samma genialitet som vår egen Zlatan, så står även han sig slätt. Ingen är större än laget - ingen kan i dagens fotboll ensam vinna och göra många mål mot motståndare på landslagsnivå. Så enkelt är det!

Om man dessutom dömer ut Zlatan för hans insatser i landslaget, så finns det andra som skall dömas ut - spelare som Messi med tanke på hur dåligt Argentina presterar - eller Christiano Ronaldo, då inte heller Portugal är världens bästa lag.

Hur man än ser på saken så kan man inte bortse från att Zlatan har vunnit ligan 8 ggr i följd i de lag han spelat i. Och då pratar vi inte om några blåbärsligor, utan Holland, Italien och Spanien. En makalös prestation att varit huvudperson i stora lag som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona och Milan!!!

Nej, i mina ögon skall vi vara stolta över att ha en spelare i absoluta världseliten i världens största idrott - fotboll!

*****

Jag måste väl i ärlighetens namn nämna en spelare som verkligen kunde bära ett lag på sina axlar och som verkligen gjorde skillnad - Diego Armando Maradona! Han var så dominant att han gjorde Napoli till ett storlag samt bar sitt argentinska landslag till VM-guld - genom att vara just undantaget. En spelare som faktiskt var större än laget!


Till sist 1: Ängelholm sprattlade till och vann mot Öster! Nu hoppas (och tror) jag att Giffarna svarar med en vinst på bortaplan mot Falkenberg! Go Gif Sundsvall Go!

Till sist 2: SDFF har gjort en magnifik säsong i norrettan. Så nära avancemang... Men nästa säsong ska vi upp! Go SDFF Go!

Till sist 3: Imponerande starkt av medelpad att nästa säsong ha hela fyra lag i div 2. SFK, Selånger, Sund och IFK Timrå. Go Medelpad Go!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0