Notiser...

Zlatans bok

Fy tusan vad smart den mannen är... låta kvällsblaskorna få möjlighet att skriva utdrag ur boken varje dag. Skapar ju en hysteri runt en bok som inte ens är släppt ännu, och dessutom bygger det upp intresset för honom som person. Skapar en hysteri runt honom som är helt otrolig...

Skulle inte förvåna om den boken kommer på topp 10 bland årets julklappar... å gör karln ännu rikare...

                                                                              ***

Jenny Hjohlman

Grattis till kontraktet med Umeå IK!!! Det var du värd!!  Sorry, SDFF!!! En entertainer av stora mått lämnar!!

Jag har från första gången jag såg henne spela i A-laget fallit för hennes steg och hennes driv med boll. Det är som att hon inte går för fullt när hon springer, och trots det så formligen flyger hon fram med full kontroll på kropp och boll. Jenny besitter en speluppfattning och smartness som kommer att saknas i SDFF...

                                                                              ***

SFK

Föreningen SDFF står inför ett problem när det gäller farmarklubbsavtalet med SFK. FIFA har påtalat att de unika avtalen som finns i Sverige avseende farmarklubbar, där man kan flytta spelare mellan lagen obegränsat, inte är tillåtna längre. Dessa avtal har varit viktiga för att så många spelare som möjligt skall få speltid och därigenom utveckling.

Nu har alltså FIFA påpekat att vi inte längre får ha dessa avtal. Detta är ett dråpslag för flick/damfotbollen i Sverige. I SDFF:s fall innebär det att Div 3 laget blir det närmsta laget under A-laget i seriesystemet. Och som topplag i Norrettan tvingas ge de som inte är startspelare speltid i trean.....är orealistiskt. Med andra ord kommer det att innebära att man måste ha en riktigt stor trupp i A-laget för att täcka upp för bl a skador, men många av bänkspelare och de som inte ens blir uttagen till match - inte får någon speltid ö h t - alternativt i damtrean(?!).

Än värre blir det för de Allsvenska lagen som har ännu längre ner till sina andra lag i föreningen...Hmmm...

Det har talats om en F19 Elit, där man får ha visst många överåriga, som en lösning. Visst skulle det kunna fungera, men kostnaden för medverkan i en sådan serie?? Om det skulle ske på nationell basis så ställer jag mig frågande om det ö h t är ett alternativ för vår fina förening.... Alternativt skulle man kunna ha en sådan F19 serie mer lokalt med de närmsta distrikten - men frågan är hur många som har samma stora behov som SDFF av en sådan lösning. Östersunds DFF har det säkert, i o m att de tar steget upp i Norrettan igen, men sedan?

Om ni såg inslaget i Mittnytt om de problem som finns i Sverige avseende tjej/damfotboll, där allt fler lägger av allt tidigare med sin idrott, så förstår ni att denna förändring kommer att påskynda denna negativa trend. Här har ni förresten länken till inslaget i Mittnytt:
http://svtplay.se/v/2593756/mittnytt/7_11_19_15    ---  7 minuter in i sändningen kommer inslaget...

                                                                               ***


Till sist 1:  Byte till vinterhjul i helgen...liiiiite halt i morse...

Till sist 2:  Zlatan måste toppa listan över årets mest omskrivne person i Sverige... Kronprinsessan är omsprungen!!!

Till sist 3:  Skandal att Timrå IK fortfarande leds av Perra och Claes... 


Kommentarer
Postat av: Kennet

Bra skrivet Kent Håller med om att SDFF tappar en bra spelare.Kvalitetsspelare med många allsvenska mål i kroppen A-landslagsspelare om 3 år."tur" att Nordmark blev skadad annars hade hon försvunnit oxå.

Kommer att bli stora problem för SDFF om SFK försvinner, låna ut till andra div.2 lag (ajaj)klubbkänsla!! spelare slutar.Ser ut som det tunnas ut med seniorspelare i distriktet ,A-lags spelare blir yngre.För stor press i för tidig ålder därför slutar många tjejer.Klubbarnas lag måste samarbeta mer.för utv.av Distriktet.

2011-11-14 @ 08:51:19
Postat av: Kentagenten

Hej Kennet!Bra åsikter och jag håller med dig till fullo om att vårt distrikt (och framförallt SDFF) kommer att förlora mkt på detta beslut.Att vi måste samarbete mer mellan klubbarna i distriktet är nog ett måste för att ge tjejerna möjlighet att fortsätta spela fotboll - längre än 19-20 års åldern. Här har vi (klubbarna) ett gemensamt ansvar att fortsätta ge förutsättningar för individens fortsatta utveckling.

2011-11-15 @ 12:16:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0