Genrepet avklarat!

Gårdagskvällens genrep inför Seriestarten på torsdag borta mot Heffnersklubban hade två ansikten. Vi kan nog dela in träningsmatchen mot Sund IF 2 i två delar.

Den första delen varade i ca 60 min och den andra i ca 30 min. Den första delen var SDFFs match ganska klart. Vi spelade oss till chanser och vi spelade vårt vägvinnande spel präglat av mod, där vi lät bollen gå mellan spelare och lagdelar. En sådan fotboll som vi vill stå för. Under denna period (första halvlek och 15 min in i andra) skapade inte Sund en riktig målchans!

Samtidigt fick vi själva utdelning då Emma Agorelius två gånger om i första halvlek kunde trycka in bollen när hon kom i andra vågen i straffområdet. Dessutom hade vi några riktigt farliga frisparkar samt en boll i stolpen, när Julia Wikner direkt på hörna träffade stolpen. Under denna period så gladde tjejerna oss på bänken! Dessutom gjorde de tre tjejerna från Div 4 som gästspelade hos oss riktigt bra ifrån sig. Ellen, Frida och Sara - kanonbra jobbat, vi kommer nog att se mer av er framöver.

MEN sen var det som att all luft gick ur våra tjejer. Sund tog över matchen mer eller mindre totalt. När de dessutom fick utdelning i slutet av matchen så växte de rejält och tryckte tillbaka oss i sin jakt på kvitteringen. Och så långt borta var de inte heller. Man brukar säga att ett dåligt genrep ger en bra premiär. Och vi får hoppas att den devisen fortfarande gäller... För det såg INTE bra ut den sista delen av andra halvlek.

Nu ska vi inte dra för stora växlar på detta. För så länge vi orkade hålla koncentrationen uppe och vågar spela "vårt" spel så är vi ett riktigt bra lag. Inget snack om saken.

Om vi ska titta på det som var bra, så måste jag nämna samarbetet mellan Jullan och Linnéa Olby i backlinjen. Linnéa har alltid sagt att hon känner sig utsatt i positionen som mittback och hellre spelar ytterback. Men jag och Örjan har envisats med att inför denna säsong spela in henne som mittback, då vi anser att hon är det perfekta komplementet till vårt ankare Jullan. Detta då hon läser spelet föredömligt och därmed ofta är rätt placerad. Sedan har hon en tillgång till som är ovärdelig, och det är att hon är mycket duktig på huvudet och har spänsten (här får vi kanske tacka alla timmar på gymnastikgolvet). Bra jobbat Lelle!

Backlinjen ja, så länge Jullan kunde vara med så höll hon ihop sin backlinje perfekt. Och som jag sa tidigare så skapade inte Sund en riktig målchans under de första 60 min. Nej, med Jullan på plan så känner vi oss trygga! Sedan har vi Louise som bara växer och växer i mina ögon. Vilken fantastisk vänsterback! Lollo besitter ett krigarhjärta som hon balanserar med moget avvägande när hon skall kliva på och när hon skall styra bort en motståndare. Lollo är nog seriens i särklass bästa vänsterbreddare! På andra sidan (högerback) hade vi Malin Lundberg. Tänk att hon har haft en hel säsong förstörd (precis som Lollo) när hon bröt foten... Makalöst att komma tillbaka och våga spela så aggresivt efter denna olycka. Suvve Korven!

Övriga lagdelar gjorde oxå en strålande första halvlek och halva andra halvlek, precis som övriga laget. Men idag hade jag ögonen på backlinjen då vi har pratat mycket om att vi ska utveckla vår defensiv.

Så om jag ska summera vårsäsongen så är jag mer än nöjd med hur laget börjar ta form och hur vi har utvecklat detaljer i spelet som gör att vi har blivit riktigt svårslagna, samtidigt som vi oxå anfaller frejdigt. Vi skapar många chanser och när vi börjar sätta dit bollarna så kommer det här att bli kanon!

Vi har spelat 6 träningsmatcher och varit med i 3 cuper under vintern och våren. Träningsmatcherna började med drabbningen mot Hudik och där gjorde vi en synnerligen blek insats. Och efter det började Örjan och jag vårt arbete med att försöka få till defensiven, som varit vår prioritet inför seriestarten. Snacka om att det blivit en rejäl förbättring! Titta bara på resultaten och insläppta mål under träningsmatcherna:

11-03-13 Team Hudik U-lag - SDFF Div 3 8 - 1
11-03-20 SDFF Div 3 - IFK Timrå 2 1 - 0
11-04-02 BIK - SDFF Div 3 1 - 2
11-04-10 SDFF Div 3 - Frånö 6 - 0
11-04-14 SDFF Div 3 - SDFF Div 4 3 - 0  
11-05-01 SDFF Div 3 - Sund IF 2 - 1

Om vi till detta lägger vårcupen nu i april:

11-04-16 Älandsbro AIK - SDFF 2 0 - 5
11-04-16 SDFF 2 - Söråkers FF 1 - 1
11-04-17 Härnösand SK - SDFF 2 0 - 2
11-04-17 SDFF 2 - BIK 2 - 3

Summa sumarum: 9 spelade matcher (om vi bortser från Hudikmatchen) 24 gjorda mål och bara 6 insläppta. 7 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust.

Det måste väl ändå anses som ett bra facit! Precis enligt plan att vi skulle täta till bakåt - men ändå våga spela med mycket folk i anfallen.

Reflektion: Något många glömmer som är och tittar på våra matcher är att det spel vi spelar när vi spelar tillbaka på rättvända spelare (ofta back) och därigenom inte anfaller hela tiden, utan prioriterar att äga bollen inom laget - är en stor anledning till att vi släpper in så få mål. Detta av två anledningar: 1. Så länge som vi har bollen inom laget så kan inte motståndarna göra mål (så enkelt är det) och 2. våra motståndare får jobba oerhört hårt för att jaga boll, vilket sliter... Så nästa gång du är och tittar på en av våra matcher - uppmuntra tjejernas strävan att behålla bollen inom laget och kritisera inte dem för att spela tillbaka istället för att hela tiden spela framåt...

På torsdag väntar alltså seriepremiären - Underbart att äntligen vara igång igen! Och jag tror MYCKET på detta lag och dessa underbara tjejer!!!!

Så kom gärna och titta och heja fram våra krigare!


till sist 1: Örjan är en fantastisk tränare. Hoppas att ni inser vilken tillgång vi har i vårt lag!

till sist 2. Kicki och Anders! Ni är mina hjältar!!!! När ni inte är med så fattar man hur mycket ni gör och hur mycket ni betyder för oss. Bara en sån sak som att snyta sig...vilket tjejerna har fått fnatt att göra...och ingen Kicki är där.... Hmmm

till sist 3: Sund överraskade mig med en mycket bättre fotboll än jag trodde! Det är absolut inget stryklag i serien i år. Bra jobbat med tjejerna Kennet och Kent!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0