Olika spelsystem

Tänk så olika två lag kan spela... I gårdagens match på Kubikenborg gästades vi av Selånger FKU. Ett Selånger som vi varnade för, då de vill spela på kontringar och väldigt rakt. Så fort som möjligt lägga bollen bakom backlinjen och därifrån försöka komma till avslut. En taktik som ofta är mycket effektiv! Sen kan man diskutera hur utvecklande det är att spela med den spelidén?!?!

Jag tror oxå att Selånger kommer att ta många poäng under seriens gång på sitt "raka" spel. Men igår mötte de ett alldeles för smart motstånd! Skryt? Ja, kalla det för skryt om ni vill...men jag är så imponerad av vårt lag och hur de tar tag i taktpinnen och dominerar alla "zonerna" på planen!

Vi hade innan match talat om hur vi skulle möta upp mot motståndarnas spelsystem. Framförallt var det två saker vi skulle koncentrera oss på, eller tre för att vara mer exakt:

1. Var noga i positionerna! -- Inte någon gång gick vi bort oss och lämnade Selångertjejer fria i de "farliga" zonerna! Jullan styrde laget från sin mittbacksposition på ett grymt bra sätt. Och i Lelle har vi äntligen hittat komplementet till vår kapten. Hur suveränt som helst av hela backlinjen. Selånger hade två skott på mål om jag inte missade något. Och det på 90 minuter! Grymt!

2. Lägg tidigt press på bollhållaren! -- Genom att ligga tätt på motståndarna när de hade bollen, skulle vi undvika och hindra dem att spela dessa långa bollar över vår backlinje. Här gör mittfältet och anfallet ett otroligt bra jobb. Under hela matchen låg man ytterst nära sina motståndare och gav dem aldrig lugn och ro att måtta dessa långbollar. Grymt!

3. Våga spela vårt spel! -- Genom att försöka behålla bollen inom laget skulle vi nöta ut motståndarna. Dessutom genom att hålla bollen inom laget så ger man inte motståndarna initiativet. På så sätt får de löpa oerhört mycket i sitt jagande efter boll. Hoppas att ni såg hur vi försökte spela oss fram så mycket det gick! Tror att Carro bara sköt lång utspark vid 3-4 tillfällen under hela matchen. Modigt att tjejerna försöker bygga spelet ända från backlinjen! Grymt!

Måste bara få berömma den utveckling våra tjejer haft denna vinter/vår. I höstas valde föreningen att renodla div 3 truppen genom att separera den från den stora div 3-4 trupp vi hade förra säsongen. Detta gjordes dels för att ge de spelare som en kollega kallar "committed" möjlighet att i en mindre grupp få chansen att utveckla sitt fotbollsspelande. Och snacka om att div 3 truppen har haft en positiv utvecklingskurva! Vidare har de växt ihop som grupp - och alla känner nog att de bidrar i gruppen/truppen.

Idag har vi blivit ett mycket hårt jobbande kollektiv där vi ALDRIG ger oss. Det har vuxit fram en arbetsmoral - som motståndarna måste hata... Vi ska dock ha i tanken att vi har ett riktigt ungt lag, och som det ofta är med unga spelare så kan det ibland även bli några dalar. Men om man alltid är beredd att göra "jobbet" så kommer vi att ta många poäng och framförallt fortsätta att utvecklas - både individuellt och som lag!

Matchen?

Den första halvleken började i ett rasande tempo, då det var två aggressiva lag som möttes. Det fanns inte mycket tid att hålla i bollen och titta upp, då det hela tiden lades hård press, från båda håll. Dock syntes det tidigt att SDFF var det klart bättre laget, och kunde bemästra att behålla ett passningsspel under hård press. 1-0 kom i den 15 min genom Sara Andersson (ass. Milton). 2-0 kunde Emma Agorelius (23 min) klämma dit efter viss kalabalik i Selångers straffområde. Och strax innan pausvilan (44 min) höll sig Louisa Turton framme och gjorde 3-0. Det är ganska tydligt att SDFF är ett mer kompetent lag, som denna kväll var några klasser bättre.

Andra halvlek dominerades av SDFF de första 30 minuterna innan man gick ner lite i tempo och lät Selånger få känna på bollen. Då var visseligen matchen redan avgjord, eftersom Johanna "Milton" Larsson gjort 4-0 (63 min). Och det intressanta var då att se att Selånger har ett fint spel i laget. De började plötsligt försöka spela sig fram genom fint passningsspel. Tyvärr hade de inte dessa kvaliteter när SDFF skruvade upp tempot tidigare under matchen. Men nu när tempot gick ner fick även de möjlighet att få tid att "spela".

Nu har vi två 4-0 segrar i ryggen. Och det ser riktigt bra ut, men i nästa omgång (torsdag) kommer kanske årets svåraste match för vår del. IFK Timrå på bortaplan! Inför den matchen kommer jag att ha en rejäl genomgång här på bloggen. Redan på lördag nästa vecka väntar sedan Alnö på hemmaplan. Så vi har två mycket tuffa matcher framför oss kommande vecka! Spännande!

*******

57 personer kom och såg och hejade! Helt fantastiskt med tanke på att det samtidigt var kval i eurovision song contest på tv, med Eric Saade. Vill passa på att tacka Er alla för att Ni är så underbara och hejar på våra tjejer och för att Ni stöder våra unga krigare!

Hoppas att ni uppskattade programbladet! Fick dessutom höra att 5kr för ett så fint programblad var alldeles för lite...så okej, vi kommer att höja priset fr.o.m nästa hemmamatch till 10kr. Det är ju ett utmärkt sätt att stödja vårt lag, genom att köpa ett programblad och en kopp kaffe.

Och Ni ska veta - att tjejerna uppskattar att Ni kommer och tittar på dem!!!

*******

Till sist 1: Selångers tränare var inte speciellt nöjda med utgången av gårdagens match... "det var ert underlag" var kommentaren... "alla underlag är våra" skulle jag vilja säga!

Till sist 2: Jäklar vad snygga tjejerna är i sina nya matchställ! Tycker att allt runt laget, matchvärmning, kläder, uppträdande....andas professionalism (svårt ord...)

Till sist 3: Lucksta känns väldigt svagt i år... för att inte tala om Matfors.... Hmm, får nog revidera mitt "inför 2011"...


Kommentarer
Postat av: ledare

ja just det nöjda var vi inte i selånger, för match arrangemanget tyvärr så missade ni informera två lag som ni delar plan med att det skulle bli match, väldigt störande i uppvärmningen, men kaffet var bra innan matchen, och trevligt bemötande, förutom målen så var kampen på mittfältet jämn tyvärr för våran del fick vi inte stopp på högerkanten där ni har spelat fram till målen det senaste 2 åren, det kommer att bli en spännande returmöte när vi möts nästa gång, vi hade klara problem med underlaget i första 60 minuterna därefter får vi igång passningsspelet som ni har klara problem med så vi får nog köpa ett konstgräs underlag till selånger och träna två gånger på det då är vi nog ganska jämna. förresten bäst på plan var ändå domaren som höll hyfsad koll på linjemännen som underpresterade fast dom fick betalt,

2011-05-15 @ 10:50:57
URL: http://elinallberg.blogg.se/
Postat av: Kent

Hej Ledare!



Kul att du följer min blogg!



När det gäller domarna är jag av en annan åsikt, då jag tyckte att de skötte sig riktigt bra även på linjen. Vi har varit med om riktigt dåliga linjedomare tidigare. Håller dock med dig att vi kom igenom bra på högerkanten, men det var absolut inte en medveten taktik.



Ser oxå fram emot returen ute hos er, förhoppningsvis på naturgräs, och hoppas att det kommer att bli en jämn och rolig kamp! Gärna med samma resultat ;)



/Kentagenten

2011-05-15 @ 13:19:16
Postat av: Anders Sandström

Hej Seppo!



Angående plantillgång före matchen så hade vi (ni och vi) tid 19;30 enligt planbokningen som jag hade fått av kommun med matchstart kl 20:00, men som vanligt när det gäller idrottsföreningen Kuben så tycker de att det är deras Kubikenborgs IP och alla ska rätta sig efter dem.

Men om du kommer ihåg matchen mellan oss ifjol i Selånger så var det samma sak då, ert div2 (damer) lag hade träning före vår match! och det tog tid för oss att få komma in och värma.

2011-05-17 @ 21:45:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0