0-4 slutresultat

Så var serien igång för vårt älskade div 3 lag! Å så bra det började…

Vi gästade Heffnerklubban, som i fjol slutade 4 i div 4, men som ändå fick en av två platser till div 3 (tillsammans med Sund) då inget annat lag fick gå upp. Jag tippade ju innan seriestart att Heffners skulle vara ett av de lag som skulle få kämpa för att hålla sig kvar i trean denna säsong. Har väl egentligen ingen anledning att ändra det tipset efter gårdagskvällens match på grusplanen vid HK-Vallen.

Dock ska jag säga att det fanns en spelare i Heffners som jag fattade tycke lite extra för, och det var deras mittback (Fredrika Ek), som briljerade med mycket smart försvarsspel och som hade tuffheten och snabbheten för att möta våra hårt pressande forwards. Hon gjorde en helgjuten insats och den tjejen kommer att bli riktigt bra! Kom ihåg vart ni läste det!

Matchen började med en hel del inkast på Heffners planhalva. Detta blev ett resultat av att vi pressade dem hårt och inte gav deras backlinje chansen och tiden att lyfta upp bollen, som de väldigt gärna ville. Istället blev de pga pressen så stressade att bollen oftast hamnade vid sidan av planen. Här vill jag poängtera att det var dåligt att det inte fanns reservbollar vid sidan av plan…

Första halvlek gick klart i SDFF:s tecken och vi stod bara och väntade på det förlösande målet, och chanser saknades sannerligen inte. I den 12:e minuten kunde till slut Emma Agorelius trycka in bollen (0-1) efter viss kalabalik i deras straffområde. Emma som jag tycker bara växer i sin innermittfältsroll. Hon är tillsammans med Hanna Modig navet i vårt spel. Kul att se med vilken beslutsamhet hon arbetar och hur mycket hon springer under en match.

Efter målet fortsatte vi att skapa chans på chans, men närmare än en stolpträff kom vi inte när Frida Widmark skrek till Hanna att hon kom i djupled. Hanna slog en perfekt stickare till en fri Frida som tyvärr lade bollen i stolpen. På tal om Frida…hon går alltid in med full kraft i varje närkamp och är en viktig kugge i vårt spel som bollmottagare. Det var också en sådan situation som sänkte henne denna kväll. Hon lade hård press mot en back i Heffners som i panik skulle rensa bort bollen – som gick stenhårt i huvudet på Frida. Rapporter säger att hon fick tillbringa natten på sjukhus för observation med befarad hjärnskakning! Riktigt tråkigt då hon började matchen så himla bra. Krya på dig Frida!

Andra halvlek fortsatte med tryck från SDFF:s sida – med den skillnaden att nu kom också utdelningen på chanserna. Först genom Julia Wikner, som placerade en frisspark perfekt strax under ribban, helt otagbart för målvakten (49 min). 0-3 gjorde sedan Johanna ”Milton” Larsson i matchminut (66) efter ett fint anfall där först Hanna hittade Maja Lindgren i straffområdet som i sin tur lade över bollen till Milton. Milton var inte nöjd med det, utan 10 minuter senare fastställde hon slutresultatet när hon kunde trycka in 0-4 (76 min).

************

Som helhet gjorde vi en riktigt bra grusmatch. Inte minst med tanke på att vi inte haft en träning på grus detta år. Vi kom dock överens innan match att vi ändå skulle spela vårt spel. Och som vi gör det… Hoppas att ni som var där och såg oss (ni som valde rätt sport trots basketfinal) förstår hur mycket mod det krävs att hela tiden försöka spela sig ur trånga situationer. Det var som Malin Lundbergs pappa sa under matchen: ”Det är så underbart att se att de försöker spela sig fram genom kombinationer”. För så är det med årets omgång av SDFF – de har helt enkelt tagit ytterligare några steg i sin kompetens som lag och som individer. Om vi får hålla detta gäng intakt denna säsong så kommer detta att bli riktigt bra!

Tack också till de ”inhyrda” spelarna för kvällen. Malin Söderqvist, som jag tycker gör en mycket gedigen insats som högerytter. Sara Lindholm som är en blivande stormålvakt om hon fortsätter att satsa. Emelie Lindblad, vår egen trollkonstnär. Emelie har verkligen utvecklats och hon skapar tid till sina lagkamrater då hon är så oerhört duktig på att hålla i bollen!

************

Nu hoppas vi att Ni alla kommer och förgyller vår hemmapremiär nästa torsdag mot Selånger. Då är det ingen basketfinal som krockar med våra hjältars framfart. Som jag sade i ett tidigare inlägg så kommer det att finnas jättegott kaffe och fikabröd att köpa samt ett matchprogram där det kommer finnas mycket intressant att läsa. Så ta dig tid och passa på att komma och heja fram våra tjejer!

Väl mött!



Till sist 1: HK-Vallen är ingen favoritarena för Frida Widmark. Förra gången vi var där blev hon utvisad och avstängd. Denna gång hjärnskakning… hmm…

Till sist 2: Milton – varför kallar vi Johanna för det? Jo, vi hade ju redan en Johanna (Jojo) i laget och då fick vi komma på ett bra smeknamn på fröken Larsson också….

Till sist 3: Var och såg 96:ornas match mot Selånger på kuben i tisdags. Kan bara säga: Jag har hittat ett nytt favoritlag (vid sidan av vårt) i detta unga SDFF-lag. Snacka om att de spelade totalfotboll! Suveränt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0