0-0...tråkig match?

Många gånger har man hört att 0-0 matcher i fotboll är det tråkigaste som finns. Men det finns även spännande sådana. Vår match på måndagen var en sådan. Där det verkligen bjöds på målchanser, framförallt i andra halvlek. Och i alla fall på avbytarbänken var spänningen olidlig på slutet av matchen, då vi gick för segern!

Men ibland blir inte resultatet som man önskar.

Matchen bjöd på ett spel mellan två försvarsstarka lag som inte var beredd på att bjuda på många chanser.

Vi hade innan matchen talat om att fortsätta på den inslagna vägen (Söråkersmatchen) med fysiskt och tufft närkampsspel. Nu visade sig Lucksta också spela väldigt fysiskt (vilket vi var medvetna om att de skulle) och därför präglades matchen av hårt närkampsspel och vi får väl konstatera att även där var det dött skägg.

Första halvlek präglades av ett ställningskrig och ingen av lagen tog tag i taktpinnen. Det kändes från bänken som att det var två jämna lag som inte fick ut sitt spel då lagen kände på varandra under 40 minuter. Visst dök det upp chanser åt båda håll, men riktigt farligt blev det aldrig, förutom på några hörnor där vi återigen var nära att få sätta dit den med huvudet. Vill oxå nämna att det var mycket fina hörnor som Hanna slog. Då vi inte hade ordinarie mittfältsparet att tillgå, hade vi blivit tvugna att stuva om i laget och det bidrog till att vi inte hittade vårt eget patenterade spel. Men tjejerna ville verkligen och offerviljan kan vi inte klaga på...

I paus bestämde vi oss för att försöka öka intensiteten ytterligare genom att varje spelare skulle försöka ta i lite till och våga hålla i bollen istället för att bara försöka bli av med den. Och andra halvlek började så som vi är vana att se denna upplaga av SDFF. Vi började nu ta tag i spelet och under stora delar av halvleken var det vi som låg på för ett ledningsmål. Och vi vaskade fram den ena efter den andra chansen där vi flera gånger var ytterst nära att få lädret i nät. Men ska sanningen fram så hade Lucksta ett mycket kompakt försvar som skickligt slog bort bollarna framför mål.

På det hela taget var nog ett oavgjort resultat ganska rättvist då även Lucksta hade några riktigt farliga lägen under andra halvlek. Det är tydligt att dessa tjejer inte viker ner sig i första taget. Och det är kanske inte så konstigt då flera av dem dubblerar (ja, där får man det...) genom att även spela i div 3.

-------------------

Denna del av bloggen är för Mats som efterlyst "Benitez talks" inför match.

Ikväll åkte jag och Annica till Älvvallen för att se våra kommande motståndare Stöde när de gästade IFK Timrå. Och jag erkänner: Jag försökte bilda mig en uppfattning om detta unga Stöde-lag inför nästa veckas kamp.

Vi fick se en riktigt dålig match mellan två liknande lag, där de allt som oftast slog höjdbollar mot forwards som försökte springa sig fri. Ingen av lagen byggde sitt spel genom mittfältet. Därför blev det oxå en trist match med idel låååångbollar.

Trots det finns det vissa saker som är bra att veta inför tisdagen. Stöde spelar med en utpräglad Libero (nr 8) som ligger väldigt lågt. Det medför att det finns stora ytor ute på kanterna som vi ska försöka utnyttja med våra snabba yttrar och forwards. Vi kommer att försöka hitta passningar ut i dessa zoner där både yttrar men framförallt forwards måste söka sig. Då kan det bli en riktigt rolig match för vår del.

Anfallsmässigt så spelar de med långbollar till ett par MYCKET snabba forwards som ideligen kommer som skjutna ur kanoner. Framför allt så imponerar deras nummer 6 "Frida" som är både tuff och oerhört snabb. Hon vill gärna ta löpningar förbi vänster ytterback för att sedan söka sig ner mot kortlinjen och där slå inlägg mot mötande spelare. Detta måste vi sätta stopp för. Och min plan är klar hur vi ska försöka hantera denna speedkula. MEN det tänker jag inte avslöja här och nu..... hihihi.....

Jag tror att nyckeln till seger på tisdag är att vi försöker spela vårt spel där vi utnyttjar våra spelfördelare som sedan kan söka yttrar och forwards på den fria ytan, som jag nämner här ovan. Sedan gäller det att vi fyller på i boxen när lägena ges. För chanser kommer vi då att få. Ett eller ett par tidiga ledningsmål skulle också sitta fint, då Stöde uppträdde lite förvirrat efter att IFK Timrå tagit ledningen.

Sedan har jag lite frågetecken på deras kondition, som kändes lite si så där under andra delen av andra halvlek. Där har vi nog ytterligare ett övertag.

Hur matchen slutade?  Jo, oavgjort 1-1 efter att Stöde kvitterat i 78:e minuten på ett snyggt långskott.

Är du nöjd nu Mats?

-----------------

Under matchen på Älvvallen fick jag en rolig nyhet av en nära vän. Jag hoppas att det blir så!!! Nyfiken? Nja, ni får nog hålla er till tåls när det gäller detta. När allt är "klart" kommer jag att återkomma i ärendet!


-----------------

När det gäller den diskussion som varit angående att vi lånat ut vissa spelare till div 3/4 laget tänker jag av förklarliga skäl inte gå in på något närmare. Men jag tycker att vi ska vara stolta över att vi har så välutbildade och talanfulla tjejer i vårt lag, att dessa kan gå in och ta ordinarie platser i SDFF:s damlag. Därför är det lite tråkigt när avundsjuka och missunsamhet tittar fram. Nej, se istället till tjejernas utveckling och gläds med de som lyckas. Trots allt har de ju öppnat dörren för fler i vårt lag!

-----------------

Till sist 1: Jag längtar redan till tisdagens match mot Stöde. Och hoppas att så många som möjligt kan närvara på träningarna under veckan så vi kan förbereda oss taktiskt för den drabbningen.

Till sist 2: Jätteroligt att vi startat ett samarbete med 95:orna då de kommer att låna en målvakt av oss på deras seriematcher. På så sätt får både Magda och Nollan en match var i veckan. De kommer att alternera mellan vårt och deras lag vecka till vecka.

Till sist 3: Såg ytterligare en bra rulle härom kvällen. The Electric Mist med Tommy Lee Jones. En film som handlar om en alkoliserad kommisarie i södern, som får ett antal mord på unga tjejer på sitt bord. Han slåss med sitt inre och minnen från ungdomen. Samtidigt måste han gå hårt fram för att lyckas lösa morden. Klart sevärd! Jag är nämligen svag för sådana filmer som går i ett lugnt tempo och där människoöden beskrivs.


0-0....ändå inte en tråkig match!!!

Kommentarer
Postat av: Mats

Raffa - Äntligen, nu vet vi ju vad som kan förväntas, och vad som måste till av oss på tisdag, och då behövs allas koncentration på vad som ska göras, sen vet vi ju att du inte här avslöjar de avgörande snilledragen som gör att målen rullar in i en strid ström, förrän det är matchdags



....och snart börjar CL igen, vi bara väntar på en ny "gerrardare" hoppas ingen missat konstnumret mot Stoke, Nästa teoripass tycker jag du ska köra en liten bildsekvens om passningsspel av ett visst lag i rött, finns nån härlig bildsekvens med 79 pass inom laget från ifjol,.... och sen 2 snabba via Gerrard t Torres och 1-0



"You´ll never walk alone"



2009-09-01 @ 21:41:56
Postat av: Kent

Jag är på när det gäller bildsekvensen du talar om...



YES! YOU´LL NEVER WALK ALONE

2009-09-01 @ 21:50:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0