Premiären avklarad...

På en mycket fin grusplan (Sörforsvallen) i Lucksta spelades premiärmatchen i div 1 för SDFF:s underbara tjejer. För motståndet stod ett starkt Lucksta som redan i sin premiärvinst mot Alnö visade att de kommer att bli att räkna med under säsongen.

Till matchen hade vi blivit tvungna att låna in tre spelare från SDFF:s div 4 damlag. Detta på grund av två tråkiga avbräck på dels Amanda S som under dagen drabbades av en skada där ledbanden i foten blivit kraftigt uttöjda, och dels för Hanna som "grusade" sin premiär med hjälp av en moppe. I Hannas fall blev följden en bristning i vänster vadmuskel. Tyvärr kommer vi att bli tvungna att klara oss utan dessa båda kämpar 3-4 veckor... Hmm, inte bra....

Matchen då?  Jo, den började lite tveksamt från SDFF sida (vilket vi nog kan tillskriva premiärnerver) där de första 5-10 minuterna spelet lades på vår planhalva, dock utan några egentliga farligheter. Men efter 10 minuter började våra tjejer trilla boll inom laget, och då tog vi oxå tag i spelet och förlade spelet på Luckstas planhalva.

Att det var två jämna lag visade oxå halvtidsresultatet: 0-0. Dock med mersmak för SDFF:s försök till att spela efter marken och inte falla in i Luckstas bolltjongande.

Andra halvlek fortsatte i samma anda där SDFF stod för spelet och Lucksta kontrade skickligt med lååååånga bollar på sina snabba forwards. Matchen stod och vägde i 20-25 minuter. Men efter en tilltrasslad situation (25 min) strax utanför vårt straffområde letade bollen sig fram till en Luckstaspelare som sköt ett skott som Julia "Nollan" så när kunde tippa över ribban. 1-0 till hemmalaget. För övrigt vill jag poängtera att Julia gjorde en riktigt bra match där hon var allert och säker (som vanligt). Utan hennes utmärkta målvaktsspel kunde vi haft något till mål i baken efter farliga kontringar.

Efter baklängesmålet var det underbart att se våra krigare i laget. Dom bet ihop och började en hård press där Lucksta trycktes tillbaka rejält och vi radade upp chanser. Och tillslut kom den välförtjänta kvitteringen när Jenny N var på rätt postition och kunde trycka in bollen med hjälp av ribban. STORT JUBEL utbröt. Sedan var vi inte långt borta att avgöra matchen, bland annat efter några utmärkta hörnor av Amanda J.
.......................

Vad tar vi med oss efter matchen? Jo, att vi fortsätter på den inslagna vägen att vara ett spelande lag. Trots att många påstår att det inte går att spela sig fram på en grusplan. Men våra underbara tjejer visar det gång på gång att det går om man har tekniken och kunnandet. ROLIGT!

Vårt nya spelsystem där vi frångått Libero och infört en rak fyrbackslinje med uttalat Zonförsvar, visade sig återigen fungera mycket bra. Jag vill verkligen ge hela backlinjen en stor eloge för att de klarar av detta på det sätt de gör det. Det visar att vi har att göra med mycket duktiga och smarta tjejer!!!
......................

Jag är lite emot att ge stjärnor till vissa spelare efter matcherna, som vissa tränare/ledare gör på sina hemsidor, men jag måste bara ge beröm till de tre tjejer vi fick äran att ha som gästspelare under matchen. Vilka fullblodsproffs som bara går in och faller in i vårt spelsystem. De gjorde en mycket gedigen insats. Ni är varmt välkomna tillbaka!!!


Till sist 1: Jag, Annica och Hanna var efter matchen och kollade slutet på matchen mellan IFK Timrå och Selånger. En match som slutade med Selångerseger med 2-0. Om det var rättvist eller inte är svårt att uttala sig om när man bara sett de sista 15 minuterna. Dock kan jag konstatera att det verkade vara två jämna lag där Selånger kanske hade något mer linjer i sitt spel under den korta stund jag såg.

Till sist 2: Film är som ni vet ett stort intresse och jag vill passa på och rekommendera en mycket bra film som jag såg för några veckor sedan. There will be blood. Vilken bra rulle och vilka skådespelarinsatser!!!!

Till sist 3: Katja, Amanda S och Hanna - krya på er och se till att bli hela så vi får njuta av era fotbollskunskaper!!!

Quod scripsi, scripsi

Vad jag har skrivit, har jag skrivit.


Kommentarer
Postat av: Patric

Kent veni vidi vici con SDFF -94!

(Kent kom, sågs och segrade med sitt SDFF -94! / fri översättn)

2009-05-13 @ 21:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0